REŠENO

PARTIZAN KONAČNO DOVEO ŠPICA! Brazilac "pljunuti" Firmino, igrao u Japanu i Azerbejdžanu

Autor Milutin Vujičić

Nakon odlaska Rikarda Gomeša, Partizan je konačno angažovao napadača od koga se očekuje da ga odmijeni po broju golova.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Partizan je tokom ljeta napravio veliku rekonstrukciju tima i najveći "udarac" je odlazak najboljeg igrača i strelca Rikarda Gomeša, a nakon duge potrage čini se da su crno-bijeli pronašli njegovu zamjenu. U pitanju je brazilski napadač Mateus Saldanja (23) koji stiže iz azerbejdžanskog Nefčija, piše "Mozzart Sport".

Prema poslednjim informacijama, Brazilac je doputovao u Beograd na finalizaciju pregovora i uskoro bi trebalo da postane novi fudbaler Partizana, možda i prije nego što u Humskoj saznaju protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Očekuje se da fudbaler, koji fizičkim izgledom neodoljivo podsjeća na daleko poznatijeg zemljaka Roberta Firmina, bude udarna igla tima Igora Duljaja ove sezone.

Saldanja je prethodnu sezonu inače proveo u Nefčiju na pozajmici, a inače je fudbaler japanskog Džef junajteda iz Čibe, za koji nastupa još od 2021. godine. Stigao je iz Bahije kao perspektivni napadač, ali je išao potom na pozajmice u Čengdu i Nefči u kojima se nije dugo zadržao.

Ne može da se pohvali značajnom statistikom pošto je u dosadašnjem toku karijere na 117 utakmica postigao 16 golova i asistirao za još osam, pa možda i stilom igre podseća na Firmina - i od njega se možda više očekuje da igra leđima. Takvog fudbalera je doduše Partizan već doveo u ovom prelaznom roku pošto je prije nekoliko dana potpisan ugovor sa Nemanjom NIkolićem, povratnikom u Humsku.

Podsjetimo, tokom ljeta u Partizan su stigli Aleksandar Jovanović, Nikola Antić, Nemanja Nikolić, Ksander Severina, Aleksandar Šćekić i Frenk Kanute, dok su otišli Rikardo Gomeš, Igor Vujačić, Vanja Vlahović, Slobodan Urošević, Patrik Andrade, Hamidu Traore, Ljubomir Fejsa i Andres Kolorado.