Čudno!

ODIGRAO 12 MEČEVA, TRI PUTA ISPAO IZ LIGE I POSLE 6 GODINA NAPUSTIO ČELSI! Nikome nije potreban, a zaradili su na njemu!

Autor Dušan Ninković

Fudbaler Ejtan Ampadu nekada je mnogo obećavao, ali u karijeri nije ispunio očekivanja.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Čelsija pripremaju se za novu sezonu u Premijer ligi, a uprava kluba nastavila je da rasprodaje ogroman igrački kadar. U timu za narednu takmičarsku godinu neće biti Ejtana Ampadua (23), štopera koji može da odigra i kao zadnji vezni. Fudbaler iz Velsa bio je nekoliko dana, nakon odlaska Sezara Aspilikuete, igrač sa najdužim stažom u dresu londonskog kluba, iako je njegova uloga u timu bila nebitna.

Ejtan je 2017. godine kupljen od Eksitera za 2,8 miliona evra, a prve dve sezone proveo je kao deo Čelsijevog tima. Usledile su pozajmice u RB Lajpcig, Šefild junajted, Veneciju i Speciju, a zanimljivo je da kako je u dresu poslednja tri tima ispadao iz lige! Sa "Oštricama" je ispao iz Premijer lige, a zatim mu je to pošlo za rukom i sa dva kluba u Seriji A.

Kao fudbaler Lajpciga odigrao je samo sedam mečeva, a zatim je uspeo da se ustali u timovima za koje je nastupao. Dres Šefilda obukao je 29 puta, u Veneciji je nastupio na 30 mečeva, u Speciji na čak 34. Ipak, ni u jednom od tih timova nije stekao dobar ugled, pa ga je na kraju za osam miliona evra kupio Lids, sa kojim će se u narednoj sezoni boriti za ulazak u Premijer ligu.

Ekipa sa "Eland Rouda" ispala je iz elitnog ranga, ali je rešila da se ekspresno vrati i reprezentativac Velsa je jedno od pojačanja koje bi moglo da im pomogne na tom putu. Nadaju se u Lidsu, a verovatno i u Čelsiju, da će Ejtan Ampadu pokazati barem delić talenta o kojem se pričalo pre nekoliko godina kada je pojačao tim iz Londona.

Inače, tokom šest godina koliko je zvanično bio član Čelsija, Ejtan Ampadu je odigrao samo 12 mečeva za "Plavce". Nastupio je na pet mečeva u FA kupu, tri utakmice u Liga kupu, tri utakmice u Ligi Evrope i jednom meču Premijer lige. Bilo je to u decembru 2017. godine kada je protiv Hadersfilda odigrao 10 minuta!

BONUS VIDEO: