Fudbal

GOTOVO JE, DUŠAN POKUPIO STVARI I OTIŠAO! Hitno se oglasio Ajaks: Nismo htjeli da bude ovako...

Autor Mladen Šolak

Bajka Dušana Tadića u Ajaksu nema lijep kraj. Podnio je zahtijev da ode i ipak će završiti karijeru u drugom klubu.

Izvor: Profimedia

Srpski as Dušan Tadić napustio je Ajaks! Holandski velikan rastao se od svog dugogodišnjeg vođe, lidera i kapitena potvrdivši da će ugovor isteći ove večeri, istog trenutka, a ne 30. juna 2024. godine, kako je ranije bilo predviđeno. Tim povodom oglasio se i srpski fudbaler, koji je lično podnio zahtijev za raskid ugovora.

"Odluka da napustim klub bila je veoma teška. Ipak, vjerujem da je ovo pravi trenutak. Mislim da je ovo ispravno ne samo za mene, već i za klub, da bi krenuo ispočetka. Vrijeme koje sam proveo u Ajaksu i svi uspjesi koje sam postigao daju mi neopisiv osjećaj, koji nikad nisam doživio u životu. Voleo bih da zahvalim svim navijačima za divno vrijeme koje sam proveo ovdje. Ako je do mene, ovo nije poslednje 'zbogom'. Zauvijek ću biti Ajaksov igrač i nadam se da ću se uskoro vratiti u Ajaks, u drugačijoj ulozi kao trener", rekao je Tadić.

Sportski direktor Ajaksa Sven Mislintat rekao je da je Dušan svojevoljno napustio klub. "Dušan nam je rekao da želi da raskine ugovor u Amsterdamu. Od dolaska 2018, pokazao je koliko bio važan ovom timu i da je pravi vođa, na terenu i van njega. Prošle sezone, njegova statistika je bila nevjerovatna i nije propustio nijedan meč domaćeg prvenstva od dolaska u Amsterdam. To što odlazi je ogroman gubitak za trenera i stručni štab. Voljeli bismo da ga zadržimo, ali poštujemo njegovu želju i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere. Ajaks je bio u kontaktu sa njim u prethodnom periodu u vezi sa bavljenjem trenerskim poslom i stavili smo mu do znanja da će uvek biti dobrodošao", rekao je.

Dušan Tadić vratio se u Holandiju iz Engleske 2018, kada je razdužio opremu Sautemptona posle četiri godine i obukao dres velikana sa "Johan Krojf Arene". I plesao je u tom dresu tako da bi sigurno i pokojni Krojf bio ponosan. Osvojio je tri titule prvaka Holandije, četiri puta bio najbolji asistent, postigao gomilu golova, a zauvijek će ostati upamćena njegova igra protiv Reala u Madridu u martu 2019, kada je dao gol, dva namjestio i srušio ekipu koja je osvojila prethodne tri titule Lige šampiona. Čuveni L'ekip dao mu je "desetku" za taj nastup i postao je tek deveti igrač u istoriji koji je dobio tu ocenu, za vanrevremenski nastup. Pogledajte kako je to izgledalo:

Prethodnih dana, nagađano je da će Tadić otići u Bešiktaš, ali to još nije definitivno potvrđeno. Sudeći prema večerašnjoj vijesti iz Amsterdama, djeluje da će se srpski veteran (34) uskoro slikati u dresu novog kluba.