Transfer!

ZVEZDINO DETE VODI TSC U EVROPSKU SEZONU! Odjeknula BOMBA u Bačkoj Topoli - stigao napadač od 500.000 evra!

Autor Dušan Ninković

TSC iz Bačke Topole doveo fudbalera od kojeg očekuje da bude evropsko pojačanje - reč je o Urošu Milovanoviću!

Izvor: MN Press

Fudbaleri TSC-a su u istorijskoj sezoni za klub obezbedili kvalifikacije za Ligu šampiona i - najmanje - grupnu fazu Lige Evrope, a za konkurentnost u Evropi potreban je kvalitet. U Bačku Topolu zato stiže novi napadač, nekadašnje dete Crvene zvezde, mladi reprezentativac Srbije i aktuelni član Sportinga iz španskog grada Hihona, Uroš Milovanović (22)!

Talentovani fudbaler stiže na jednogodišnju pozajmicu i nakon prodaje Petra Ratkova u RB Salcburg biće lider tima Žarka Lazetića u evropskim mečevima. Kako je saopštio Sporting iz Hihona, Milovanović će godinu dana provesti u Bačkoj Topoli, a oni su mu poželeli sreću tokom povratničke godine u srpskom fudbalu.

Inače, Milovanović je u avgustu iz surduličkog Radnika otišao u Hihon, a španski tim je za to platio pola miliona evra. U Sportingu je za sezonu odigrao 12 utakmica u drugoj ligi i još četiri u Kupu Španije, a na tim susretima postigao je čak četiri gola. Pre Sportigna iz Hihona imao je odličnu sezonu u Radniku, a u srpskom fudbalu je nosio dres i Radničkog iz Niša, OFK Beograda i Grafičara, u kojem je igrao kao pozajmljeni fudbaler Zvezde u kojoj nikada nije dobio šansu.

Nekadašnji omladinac crveno-belih morao je obilaznim putem da se izbori za šansu, ali je u tome uspeo. Sa svojih 190 centimetara visine dominirao je u Superligi kao član tima iz Surdulice, a tada je postao i mladi reprezentativac Srbije za koju je nastupio četiri puta. Sada će, nakon prvog inostranog iskustva, momak koji je 2000. godine rođen u nemačkom Duizburgu, imati priliku da se prvi put dokaže u međunarodnim takmičenjima.

Milovanović je osmo pojačanje tima iz Bačke Topole. Pre njega u TSC su stigli golman Nikola Simić (Vojvodina), Jovan Vlalukin (RFS), Petar Stanić (Crvena zvezda), Miloš Pantović (Voždovac), Bence Sos (Debrecin), Lazar Mićić (Loznica) i Aleksandar Ćirković (Krila Sovjetov), dok je i Nikola Kuveljić otkupljen od Visle iz Krakova nakon pozajmice.

BONUS VIDEO: