KRAJ

SRBIJA OSTALA BEZ SUPERTALENTOVANOG FUDBALERA! Piksi, oprosti se od njega - FIFA ovo NE dozvoljava!

Autor Nemanja Stanojčić

Darian Maleš i definitivno neće moći da igra za reprezentaciju Srbije...

Izvor: Profimedia

Srbija je ostala bez šanse da "regrutuje" Dariana Maleša (22) za nacionalni tim. Ako je i postojala želja FSS-a da ga pozove i da postane deo tima Dragana Stojkovića Piksija, za to su šanse sada otišle u nepovrat. Zašto? Zato što je odigrao zvaničan meč za mladu reprezentaciju Švajcarske.

Maleš je ušao u igru u 90. minutu umesto Fabijana Ridera na Evrposkom prvenstvu za igrače do 21 godine. Samim tim što je upisao zvaničan nastup, ne može da bude deo tima Srbije. Naime, FIFA ima pravilo po kome svaki igrač koji odigra meč za drugi nacionalni tim, a ima preko 21 godinu, ne može da promeni sportsko državljanstvo. To je problem s kojim se suočio i golman Vladan Kovačević.

Maleš ove sezone ima 11 golova i 17 asistencija u dresu Bazela i privukao je pažnju mnogih evropskih klubova. Podsećanja radi, golman Kovačević se već stavio na raspolaganje selektoru Stojkoviću, ali su se onda pojavili problemi sa FIFA, pričalo se i da je podneo tužbu, mada je to njegov agent demantovao. Kod ovakvih stvari je FIFA dosta rigorozna, tako da su male šanse i za čuvara mreže, a i za supertalentovanog krilnog napadača...

Darian Maleš
Izvor: YouTube/TV Arena sport