Fudbal

SAVIĆEVIĆ: Zadovoljstvo je biti ovdje i gledati finale Lige šampiona

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Savićević je u razgovoru sa poznatim italijanskim novinarem Đanlukom di Marcijom rekao da je čudno kako Siti sa Gvardiolom nije uzeo trofej prošle godine i da Inter teško može pobijediti.

Izvor: Fudbalski savez Srbije

Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore pratiće večeras finale Lige šampiona sa stadiona "Ataturk" između Mančester sitija i Intera.

"Zadovoljstvo je biti ovdje i gledati finale Lige šampiona. Da li Inter može da pobjedi? Teško, oni se sastaju sa velikim timom koji ima sjajnog trenera, vjerovatno najboljeg u posljednjih 15 godina. Čudno je kako Siti sa Gvardiolom nije uzeo trofej prošle godine. Taktika će da presudi, a niko ne igra kao Englezi. Inter takođe ima dobre igrače, sviđaju mi se Barela, Lautaro, Brozović, a Dimarko igra dobro. Ipak odbrana "nerazura" ima neke mane", rekao je Savićević.

Velikom finalu prisustvovaće i nekadašnji veliki fudbalski asovi a ujedno i saigrači Savićevića iz reprezentacije Jugoslavije: Dragan Stojković Piksi, selektor Fudbalskog saveza Srbije i Predrag Mijatović, prenosi "RTCG".

Svi oni su imali priliku da igraju u finalu za titulu klupskog prvaka Evrope.

Savićević je dva puta osvajao trofej, prvi put 1991. u istorijskom trijumfu sa Crvenom zvezdom u Bariju, zatim i sa Milanom 1994. kada je spektakularnim golom doprinio ubjedljivoj pobjedi nad Barselonom od 4:0.

Kako prenosi "RTCG", Mijatović je ispisao istoriju Real Madrida, a golom u finalu 1998. protiv Juventusa osvojio je prvu evropsku titulu. Stojković je kao igrač Olimpika iz Marseja poražen u pomenutom finalu protiv Crvene zvezde.