Fudbal

TSC NE DA LIGU ŠAMPIONA!

Autor Mladen Šolak

Važan trijumf domaćina u Bačkoj Topoli. Zadržao je korak i ostao ispred Čukaričkog pred finiš borbe za mesto broj "dva"!

Izvor: MN Press

TSC je pobedio Voždovac 2:0 i golovima Petra Ratkova i Luke Ilića ostao na putu za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tim Žarka Lazetića osvojio je tri boda pogocima u 74. i 85. minutu i tako se vratio na drugo mesto tabele, bodovno izjednačen sa Čukaričkim, ali i uz prednost boljeg plasmana pred plej-of. To znači da ako ekipe ostanu izjednačene u broju poena i kada prvenstvo bude gotovo, za dva kola, na poziciju broj "dva" i u kvalifikacije za Ligu šampiona će TSC, dok će Čukarički ostati treći - osim u slučaju preokreta u poslednja dva kola.

Današnji rezultati, pobede Čukaričkog, pa TSC-a, nikako ne odgovaraju Partizanu, koji sada zaostaje po sedam bodova za oba tima, uz odigrani meč manje (odigraće ga u nedelju u Humskoj protiv Radničkog 1923) i moraće da se nada krahu jednog od dva navedena tima, jer je Čuki jedna pobeda dovoljna za treće mesto i plej-of za Ligu Evrope, a TSC je i dalje u kontroli trke za nikad vrednije drugo mesto Superlige.

"Istrajnost je presudila, Voždovac se fenomenalno branio, blokirali su mnogo šuteva. Bili smo nervozni, tenzija zbog utakmice, ali ostvarili smo važnu pobedu. Imamo još dve utakmice, možemo da završimo i na četvrtoj poziciji i toga smo svesni. Imamo teške protivnike i moramo da budemo na maksimalnom nivou", rekao je posle utakmice Žarko Lazetić za TV Arena sport.

Ko s kim igra do kraja?

  • ČUKARIČKI: Voždovac u gostima i Radnički 1923 kod kuće
  • TSC: Novi Pazar u gostima i Vojvodina kod kuće
  • Partizan: Radnički 1923 kod kuće, Vojvodina u gostima i Voždovac kod kuće