I ŠTA ĆEMO SAD!?

NAPADAČ OD 115 MILIONA EVRA, A NIKO GA NEĆE: Otišao u Inter, napljuvao Čelsi, a sad mu oba tima rekla "zbogom"!

Autor Milutin Vujičić

Romelu Lukaku je nepoželjan i u Interu, a i u matičnom Čelsiju.

Izvor: Profimedia

Belgijski napadač Romelu Lukaku neće se zadržati u Interu. Lukaku se vratio na stadion "Đuzepe Meaca" posle godinu dana u Čelsiju uz nadu da će uspeti da povrati formu koja ga je odvela u London u transferu vrednom 115 miliona evra, da bi nakon toga ispljuvao "plavce". Verovao je da će se gotovo sigurno zadržati u Milanu, međutim klub ga je ovih dana obavestio da ga neće otkupiti.

Razlog zbog kog Inter ne želi da ponovo pazari Lukakua je što je u očajnoj formi. Ove sezone je samo na početku, do povrede, igrao u skladu sa očekivanjima i njegov učinak je nakon toga mizeran. Ukupno je postigao samo pet pogodaka na 18 utakmica i nije u prvom planu "nerazura" kao što je to bio slučaj u šampionskoj sezoni kod Antonija Kontea.

"Pozajmica traje do 30. juna i kako god bude igrao do tada - mi ćemo ga vratiti u Čelsi. Ovo je bila sezona kakva do sada nikada nije viđena. Naravno, mislim na termin Svetskog prvenstva na kome je i povređeni Romelu Lukaku igrao. Nije našao svoju pravu formu potrebnu da igra najbolji fudbal i zato sada nije na nivou na kome smo ga gledali pre nego što se povredio", rekao je direktor "nerazura" Đuzepe Marota.

Videćemo kako će Čelsi, koji je potrošio 600 miliona evra na pojačanja u poslednja dva prelazna roka, reagovati u slučaju Romelu Lukaku. Doveli su ga za ogroman novac u leto 2021. godine, da bi već posle dva-tri meseca Belgijanac zaratio sa Tomasom Tuhelom. 

Dao je sporni intervju za italijanske medije u kome je kritikovao trenera Čelsija i nakon toga njegov status u klubu se promenio, pa je letos insistirao da ode na pozajmicu. Bio je samouveren da će ga Inter, u kome je prethodno odigrao dve sjajne sezone, na kraju i otkupiti. Međutim, loša forma i finansijska kriza uticali su na to da se "nerazuri" zahvale Belgijancu na saradnji.