Fudbal

PUCALE GLAVE NA MARAKANI, GOL ODLUČIO DERBI I PRVAKA! Crvena zvezda srušila Partizan - iz tuče u Ligu šampiona!

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je pobedila Partizan 1:0 golom Aleksa Viga iz petog minuta i tako je došla na korak od titule i Lige šampiona. Razlika između dva najveća srpska kluba je ogromnih 16 bodova.

Izvor: MONDO

Crvena zvezda je savladala Partizan 1:0 u 169. "večitom" derbiju koji je trajao više od dva sata i praktično je osvojila titulu, samim tim i premiju u vidu grupne faze Lige šampiona. Meč je odlučio Aleks Vigo još u petom minutu kada je "lobovao" Aleksandra Popovića uz pomoć Slobodana Uroševića, a nakon toga burno proslavio pred Grobarima čime je nastala prva od mnogo "frka" na utakmici.

Meč je više puta prekidan zbog navijačkih bakljada sa obije strane, potom zbog povreda glava (Belić i Milunović), ali i zbog čarki fudbalera. Vidjeli smo već u prvom poluvremenu guranje Kange, Natha i Kataija, potom su u klinču na drugoj strani bili Rikardo i Dragović, da bi na kraju sve kulminiralo najvećoj gužvi u 90. minutu. Baždar i Eraković su bili malo grublji u jednom duelu, nakon čega se Rikardo umiješao i udario rukom štopera Zvezde za šta je dobio direktan crveni karton.

Što se tiče fudbala, nismo mnogo vidjeli. Zvezda je u prvom poluvremenu imala šansu još Kataija, koji je iz prve pogodio Popovića u grudi, dok je u nastavku više posla imao Borjan. Odbranio je udarce Kolorada i Uroševića iz daljine, pa sa desetak metara i šut Rikarda, nakon što je Miloš Milojević odlučio da se povuče.

Zvezda je na kraju sačuvala 1:0 i došla do 16 bodova prednosti u odnosu na Partizan, pa se čini da je na taj način i definitivno osigurala šampionsku titulu i Ligu šampiona. A igra se još 13 kola...