Strašno

HAOS U REALU - 7.000 NAVIJAČA VRIJEĐALO DEFANZIVCA ZBOG MESIJA: Otkrili da je podržao Lea protiv Benzeme, pa ga napali!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

David Alaba je preživjeo neočekivane napade nakon što je otkriveno da je na glasanju za najboljeg igrača svijeta izabrao Lionela Mesija pre Karima Benzeme.

Izvor: Profimedia

Lionel Mesi je osvojio nagradu FIFA za najboljeg igrača svijeta u prethodnoj godini i to ispred Kilijana Mbapea i Karima Benzeme, a kada su otkriveni glasovi svih selektora i kapitena nacionalnih selekcija nastala je prava bura. Dok su se Hrvati oduševili izborom Dragana Stojkovića Piksija, kapiten Austrije David Alaba morao je da se pravda. 

Dugogodišnji fudbaler Bajerna iz Minhena prešao je prošle sezone u Real Madrid i postao jedan od ključnih igrača ovog tima, a buru je izazvalo to što je kao kapiten Austrije pet bodova dao Lionelu Mesiju, a tek tri Karimu Benzemi, saigraču iz "kraljevskog kluba", dok je bod otišao Kilijanu Mbapeu,

Iznerivrani navijači Reala su odmah reagovali i toliko su burno negodovali zbog ovog poteza da je Alaba odmah morao da se pravda i objasni svoj potez. Kako kaže, nije to bio njegov izbor, već izbor celog tima Austrije. 

"Austrijska reprezentacija je za nagradu glasala kao tim. Svako u veću reprezentacije ima pravo glasa i tako je odlučeno. Svako zna, a posebno Karim koliko se divim njemu i njegovim nastupima", poručio je Alaba.

Kapiten reprezentacije Austrije je otkrio da je dobio više od 7.000 komentara od strane navijača, a među njima je bilo i rasističkih uvreda zbog svog izbora.