Fudbal

MISTERIJA NESTANKA KRISTIJANA ATSUA! Osvanule dvije teorije

Autor Mirela Ljumić Izvor Kurir

Jedanaesti dan potrage za preživjelima ispod ruševina u Turskoj i Siriji je u toku, a šanse da ispod gomile šuta ima živih svedene su na minimum.

Izvor: Profimedia

Ipak, postoji nada i vjera u čudo pa spasioci ne staju. Tako je i u slučaju fudbalera Kristijana Atsua o kojem već danima nema nikakvih vijesti.

Teške mašine su posle nekoliko dana uspjele da stignu do lokacije za koju se pretpostavlja da su djelovi stana u kojem je živio fudbaler, te porodica koja u spasavanju učestvuje već danima ne gubi nadu.

Međutim, nad ruševinama luksuzne zgrade nadvio se i veo misterije jer se ona srušila posle drugog potresa i pala "na stranu". Ove informacije su dosta oprečne, piše "Hurriyet", a postoje i dvije teorije gdje je mogao da bude fudbaler iz Gane u trenutku zemljotresa.

Kristijan je veče prije potresa od 7,7 magnitude Rihterove skale igrao meč, a po završetku utakmice otišao je kod saigrača Sema Adekugbea i kod njega sjedio do kasno u noć.

Pretpostavlja se da je u svoju kuću stigao oko 03.30 časova, približno u vrijeme kada je bio prvi udar. Kako se zgrada od 11 spratova srušila u drugom potresu, vjeruje se da je fudbaler uspio da se spusti do parkinga kako bi došao do svog automobila, pa je tu ostao zatrpan.

Dosta ljudi koji su živjeli u toj zgradi je preživjelo jer se ona srušila na stranu, pa su kroz "procijepe" uspjeli da izađu sami. Međutim, od fudbalera, kao i od sportskog direktora Tenera Savuta ni traga ni glasa već više od 10 dana.