NEOČEKIVANO

ČUVENI FUDBALER NA POLUVREMENU ZAVRŠIO KARIJERU: Srbin ga zamenio, a Ozil podivljao - penzija i NOVA karijera!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Mesut Ozil je samo odjednom odlučio da batali fudbal, iako bi mnogi rekli da je to sa njim slučaj još od 2018. godine.

Izvor: Profimedia

Turski mediji prenose da je bivši nemački reprezentativac Mesut Ozil odlučio da se penzioniše u 35. godini. Ozil je već nekoliko sezona u velikom igračkom padu i trenutno je član turskog Bašakšehira u kome uopšte nije zadovoljan, pa je nezadovoljstvo sa poluvremena utakmice protiv Kajzerispora (0:1) kulminiralo time da batali fudbal. Za sada je sve nezvanično, ali navodno bi svakog trenutka trebalo da se oglase Ozil i Bašakšehir.

Ozil je jučerašnji meč počeo od prvog minuta, da bi ga na poluvremenu zamenio Danijel Aleksić, a navodno je Nemac odmah otišao sa stadiona i neće doći na iduće treninge. Saigrače i čelnike kluba obavestio je da ne planira više da igra fudbal i zato je tražio da raskinu ugovor koji važi do poslednjeg dana juna ove godine.

Šampion sveta sa Nemačkom iz 2014. godine jedva se nakanio da ode iz Arsenala u kome je bio najplaćeniji fudbaler, a fudbalski nije doprinosio još od 2018. godine. Nakon dugačke sage, stigao je uz mnogo pompe u Fenerbahče 2020. godine, ali se ni u ovom klubu nije proslavio. Pričalo se da će završiti karijeru još prošlog leta, ali je prihvatio poziv Bašakšehira, međutim ni u ovom klubu nije imao nikakav uticaj na igru.

Igrao je na samo osam mečeva i ukupno upisao svega 187 minuta za istanbulski klub pre nego što mu se smučilo. Nezvanično, Ozil bi sada mogao da promeni karijeru i okrene se e-sportu.

"Više će se baviti e-sportom, možda i profesionalno. On je zaista dobar u Fortnajtu, moram da budem iskrenm Ne bih se iznenadio da jednog dana počne da se takmiči u tome", rekao je Erkut Sogut, agent proslavljenog fudbalera koji je osim pomenutih klubova igrao još i za Verder i Real Madrid.

Tagovi