Fudbal

GAZDA SE POJAVIO I OTPUSTIO LAMPARDA: Slavni Englez OPET dobio otkaz - nije izdržao ni godinu dana!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Trenerska karijera čuvenog fudbalera još se ne razvija kako je planira

Izvor: Profimedia

Everton je otpustio menadžera Frenka Lamparda nakon poraza od Vest Hema (0:2), posle kojeg je njegov tim pao na 19. poziciju tabele. Legendarni fudbaler drugi put je otpušten u još mladoj trenerskoj karijeri, jer je u januaru 2021. dobio otkaz i u Čelsiju, posle godinu i po. Ovog puta, njegov mandat na Gudisonu trajao je manje od godinu dana, jer je stigao u januaru 2022, ali rastanak nije iznenađenje, jer "karamele" nisu pobijedile u posljednjih 10 utakmica u svim takmičenjima.

Gazda Evertona Farhad Moširi došao je na stadion prvi put da uživo prati utakmicu još od oktobra 2021. i vidio je kako njegov tim gubi od Vest Hema i doživljava treći "vezani" poraz u Premijer ligi. Očigledno se i lično uvjerio da je rastanak najbolje rješenje, pa je slavni fudbaler ponovo slobodan da bira novi tim. Pod njegovim vođstvom tim iz Liverpula osvojio je samo 15 bodova u 20 utakmica ove sezone.

Iako je Moširi rekao da "nije njegova odluka" da Lampard dobije otkaz, onda je nevjerovatna podudarnost da baš ovog vikenda neko u klubu mimo njega prelomi i zahvali se menadžeru. Na Gudisonu je komplikovan period, jer su navijači protestovali protiv uprave. Za sve loše što je urađeno za sada je platio samo Lampard.