Fudbal

ARSENAL ĆE BITI ŠAMPION - NAVIKAVAJTE SE NA TO! Ne može da izgubi: Pao je i Junajted, NEMA KO da zaustavi "tobdžije"!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Još jedna velika pobeda Arsenala kome niko ništa ne može u Engleskoj

Izvor: Profimedia

Arsenal je pobedio Mančester junajted 3:2 (1:1) u jednoj od najboljih utakmica sezone. Ekipa Mikela Artete slavila je u još jednom derbiju i napravila ogroman korak ka osvajanju titule, jer trenutno ima pet bodova više od Mančester sitija, uz odigran meč manje. Tri boda domaćinu doneo je dvostruki strelac, Edi Enketija, koji je u poslednjim trenucima utakmice golgetereski reagovao na poslatu loptu u peterac i poslao je iza leđa Davida De Hee. Španac je treći put kapitulirao u meču za pamćenje, u kojem se nekoliko puta istakao spektakularnim odbranama, ali na kraju je i on morao da čestita trenutno najboljem timu u Premijer ligi.

Zanimljivo je to da je Markus Rašford precizno kao na video igrici iz daljine pogodio mrežu domaćih u 17. minutu, ali je u 24. Enketija kaznio katastrofalnu reakciju u odbrani Arona Van Bisake i Lisandra Martineza i udarcem iz peterca savladao De Heu prvi put večeras. Očekivano, "tobdžije" su nastavile da pritiskaju, ponovo su povele (2:1) u 53. minutu sjajnim golom Bukajo Sake, koji je takođe poslao loptu u "malu mrežu", gde Španac nije mogao da je dohvati. Iako su mnogi pomislili da Junajted neće imati snage da odgovori - uzvratio je u 59, udarcem Lisandra posle prekida, za njegovo iskupljenje za primljeni gol i potpunu dramu - 2:2.

A onda se ponovo pojavio Enketija, kada je večeras nadahnuti Arsenalov majstor Martin Odegard poslao loptu u peterac, a tamo je centarfor sačekao, poslao u mrežu i osvojio svom timu čak 50. bod od mogućih 57! Eto koliko je dobar londonski velikan ove sezone, u kojoj gazi ka svojoj prvoj tituli od Vengerovih "nepobedivih", 2004. godine.

Arsenal je u prošlom kolu pobedio Totenhem u gostima, u ovom je savladao još jednog istorijskog rivala, a u sledećem meču suočiće se sa braniocem titule - Mančester sitijem. Doduše, taj duel 27. januara biće odigran u FA Kupu na Itihadu, a "ono pravo" videćemo 15. februara, kada će Arsenal kod kuće ugostiti Siti u jednom od prvenstvenih mečeva koji bi mogao da odluči ko će biti prvak. Kako sada stvari stoje, iz kola u kolo zvuči sve realnije da će to biti ekipa Mikela Artete.