KO BI REKAO...

ČELSI DAO 100 MILIONA, A NOVAC IDE UKRAJINSKOJ VOJSCI: Oglasio se Šahtjor posle transfera "novog Ronalda"!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Čelsi je doveo Mihajla Mudrika i platio ga čak 100 miliona evra, ali ne ide sav novac Šahtjoru.

Izvor: Profimedia

Čelsi je napravio najveći zimski transfer u istoriji pošto je Mihajla Mudrika iz Šahtjora platio vrtoglavih 100 miliona evra. I dok se svi pitaju zbog čega je Čelsi toliko novca dao na igrača koji je tek od skoro na velikoj sceni, i koji dolazi iz slabašne ukrajinske lige, stiže i potvrda da će skoro četvrtina obeštećenja završiti kod ukrajinskih vojnika, saopštio je predsednik kluba, poznati oligarh Rinat Ahmetov.

Tako će čak 23 miliona evra biti podeljeno ukrajinskim vojnicima koji su već skoro godinu dana u ratu protiv Ukrajine, s tim da nije jasno kako će taj novac biti podeljen njima - i da li će umesto toga završiti u budžetu vojske.

Ovo i nije veliko iznenađenje ako se uzme u obzir da je Rinat Ahmetov jedan od većih "domaćih" finansijera ukrajinske vojske, a na kraju i ne čudi zbog čega su toliko insistirali na obeštećenju od 100 miliona evra. Arsenal je primera radi nudio oko 80 i to u Šahtjoru nisu ni uzeli u obzir, pa kada je Čelsi ponudio "okruglo stotku" - odlučeno je da dobar deo sredstava bude prebačen vojnicima.

Interesantno je da je Mudrik, koga najviše porede sa Kristijanom Ronaldom i Kilijanom Mbapeom, po dolasku u Čelsi odmah na teren izašao sa ukrajinskom zastavom, a nekada se na istom mestu vijorila ruska - zbog vlasnika Romana Abramoviča.