AMATERSKI

NE ZNATE DA JE IGRAO ZA BARSU, A DUGUJU MU MILIONE: Tužio ih posle 17 minuta i mejla i DOBIO na sudu!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Barselona je još jednom pokazala da mnoge stvari ne funkcionišu kod njih.

Izvor: Profimedia

Barselona je ponovo zabrljala. Već godinama katalonski gigant pravi "kikseve" koji ih skupo koštaju, a taman kada se činilo da su se stabilizovali - stigla je nova kazna. Barselona će morati da plati čak 8,5 miliona bivšem igraču Mateusu Fernandezu, odlučio je španski sud, prenosi današnji "Sport".

Ako vam ovo ime ne zvuči poznato, ne brinite se - to je zato što je Fernandez u dresu Barselone odigrao samo 17 minuta. U pitanju je Brazilac koji je iz Palmeirasa stigao 2020. godine za sedam miliona eura, da bi tu bio napravljen veliki propust. Klub je nakon prve sezone odlučio da raskine ugovor sa njim putem mejla, da bi Fernandez tužio klub jer smatra da su se ponijeli krajnje nekorektno prema njemu, na sve to i nezakonski.

Proces je dugo trajao pošto je Fernandez tražio da mu isplate 15 miliona eura, a na kraju je španski sud naložio Barseloni da su mu dužni upola od ove sume, nimalo zanemarljivih 8,5 miliona eura.

U međuvremenu se Fernandez vratio u Palmeirsa, ali karijera mu ne ide uzlaznom putanjom, tako da će mu novac od Barselone sigurno dobro doći da se "osigura" do kraja života. Centralni vezni je išao prvo na pozajmicu u Paranaense, da bi od januara ove godine došao u Red Bul Bragantino, takođe kao pozajmljen igrač.