Fudbal

IGRAČ BAJERNA OSETIO BOL U GRUDIMA, LEKARI MU ODMAH ZABRANILI FUDBAL! Evo šta je u pitanju, 6 simptoma razlog za ALARM

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Mladi bek Bajerna nakon Mundijala zarazio se koronom a kao posledica ovog virusa ustanovljen mu je perikaditis

Izvor: Profimedia

Jedan od klučnih igrača Maroka na Mundijalu iza nas Nusair  Mazraui (25) propustiće pripreme Bajerna u Dohi kao i početak prolećnog dela sezone. On se nakon Svetskog prvenstva teško zarazio koronom, a kao posledicu ovog virusa dobio perikarditis (upalu srčane maramice). Mazraui je nakon senzacionalno osvojenog četvrtog mesta na Mundijalu otišao sa porodicom na odmor gde je primetio simptome kovida, a nakon toga i probadanje u grudima i bol pri udisaju i kašlju, navodi Bild.

Pored desnog beka Bajerna i levi bek Alfonso Dejvis takođe je imao srčanih problema nakon ovog virusa koji je odneo milione života u poslednjih nekoliko godina. Mladi ljudi, a posebno sportisti relativno brzo izleče ovu bolest i očekuje se da će se Mazraui vratiti na teren nakon manje od dva meseca, ali videćemo da li će mladi bek imati posledice nakon preležane bolesti.

Upala srčane maramice može nastupiti i kod potpuno zdravih sportista, dok u najtežim slučajevima moguće su i smrtonosne posledice. Zato je od izuzetne važnosti da što pre prepoznate simptome i da krenete sa lečenjem. Ovo je šest najčešćih simptoma na koje treba da obratite pažnju:

  1. Bol u grudima koji je kao ubod nožem, ali može da se širi u vrat i ramena. Neki naravno osećaju i konstantan bol ili pritisak u grudima.
  2. Na bol pri udahu kao i na kratak dah.
  3. Na visoku temperaturu ali obično ne višu of 37,5, mada može i da bude viša, to zavisi od uzroka i imunog statusa pacijenta.
  4. Na malaksalost i brzo umaranje.
  5. Na tahikardiju i/ili aritmiju, ali i otoke oko nogu.
  6. Takođe osećaju olakšanje kad sede ili su nagnuti napred, dok se tegobe pogoršavaju dok leže ili kad su u pokretu, odnosno u bilo kakvom naporu.

Nakon Mazrauia niz povređenih Bajernovih igrača sve je veći pa tako na ovoj listi se nalaze i Manuel Nojer (slomi nogu na skijanju), Lukas Ernandez (pokidao ligamente kolena), Sadio Mane (povreda fibule, nije igrao na SP), Bendžamin Pavard (pati od depresije). Nakon što je ostao bez oba beka, Salihamidžić je po hitnom postupku iz Ajaksa doveo Dejlija Blinda.

Tagovi