Fudbal

TO SMO KRILI, STRAHOVAO SAM! Mitar ovo prvi put priznao o Svetskom prvenstvu - Radio sam šta je bilo do mene....

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Aleksandar Mitrović je o ovome mesecima ćutao

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

Rana eliminacija Srbije sa Svetskog prvenstva u Kataru jako je zabolela sve, a sigurno najviše reprezentativce i centarfora Aleksandra Mitrovića. U intervjuu za "Sportski žurnal" on je priznao da još nije na 100 odsto, iako se u Fulamu ove nedelje furiozno vratio u Premijer ligu - sa golom i dve asistencije protiv Kristal Palasa.

"Da li može više? Može! da sam dao dva gola, a jedan namestio... Ali, najvažnije je da sam se vratio posle pvorede i da sam doprineo pobedi Fulama. Da li je gol ili dva, jedna ili dve asistencije, manje je bitno od same činjenice da smo svi zadovoljni kako smo nastavili sezonu posle pauze zbog Svetskog prvenstva", rekao je Mitrović u intervjuu za "Sportski žurnal".

A pred Mundijal sakrivano je da je Mitar povređen. "Mi smo to malo krili... Dve nedelje bio sam u Srbiji, bukvalno na štakama nedelju dana. Kad sam ostavio štake, išao sam na terapije, radio sam sa svojim fizioterapeutom od osam ujutru do četiri-pet uveče. Celi dan sam se trudio. Bilo je pitanje da li ću ili neću moći! Imao sam naprsnuće... Dva naprsnuća! Postavljalo se pitanje da li će zarasti?! Na kraju su zarasle, ne baš potpuno..."

Mitar je priznao da je strahovao da li će uopšte moći da ide: "Strahovao sam, ali... U kakvoj god da sam situaciji uvek razmišljam da ima neko ko je u goroj. Radio sam sve što je bilo do mene... Terapije, treninge, ništa nisam prepustio slučaju, sve što sam mogao, uradio sam. Hvala bogu, sve je sraslo i sve je na kraju ispalo korektno. Iako nisam bio 100 odsto fit, uspeo sam da odigram tri utakmice, dam maksimum..."