Fudbal

ITALIJANSKA FUDBALERKA DOBILA NAJLEPŠE VESTI, A KLUB JOJ OKRENUO LEĐA! Bila je šampionka - u trećoj ligi prolazi pakao!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Iskusna alis Pinjanjoli (34) razočarana je ponašanjem svog kluba.

Izvor: Instagram/alipigna/printscreen

Svojevremeno šampionka Italije sa Sasarija, a danas žena koja pokušava da skrene pažnju čitavog sveta na problem koji ima. Italijanska fudbalerka Alis Pinjanjoli (34) pokušava da se izbori za pravdu i od svog akteulnog kluba - ekipe Lućeze koja se takmiči u Seriji C - dobije novac koji joj sleduje po ugovoru koji je potpisala.

Alis je u oktobru saznala da je po drugi put trudna, a italijanski niželigaš u istom trenutku je rešio da prekine da isplaćivanjem zarada! Zbog trudnoće koja će izazvati pauzu u karijeri golmanke Pinjanjoli, Lućeze nema nameru da poštuje detalje ugovora koji je potpis letos. Zbog toga je Alis Pinjanjoli morala da se oglasi na društvenim mrežama, a zatim i da popriča sa medijima u Italiji. Ovako izgled Alis:

"Sredinom oktobra saznala sam da čekam drugo dete. Saopštila sam to klubu ističući da oni treba da ispoštuju obaveze koje smo potpisali letos. Međutim, oni nemaju nameru da plate ono što mi pripada. Osećam se povređeno kao žena, majka i sportistkinja. Kao napuštena, polomljena, stara igračka koju treba baciti. Sanjam o svetu u kom žene imaju podršku u jednom od najvažnijih i najtežih izazova s kojima se suočavaju. Nije reč samo u stvaranju života, već i u tome da se ne osećaju 'pogrešno' u vezi sa svojim izborima. Želela bih svet u kojem se žene cene po njihovoj vrednosti, a ne po broju dece koju imaju ili nemaju", izlavila je Alis.

Tokom razgovora sa novinarima, Alis Pinjanjoli je istakla da joj nije jasno kako klub želi da uskrati platu njoj, ali redovno isplaćuje sve ostale fudbalerke koje zbog povreda ili bolesti na mogu da nastupe. Takođe, Pinjanjoli je dodala da je sasvim prirodan tok da fudbalerke u nekom trenutku karijere odluče da se fokusiraju na porodicu, a posebno je pohvalila Ćezenu koja joj je produžila ugovor i kada je bila u sedmom mesecu trudnoće. Sada ima mnogo više problema, a Lućeze mora da joj isplati sva potraživanja do 31. januara.