Fudbal

SUPRUGA SINIŠE MIHAJLOVIĆA OBJAVILA NJEGOVE REČI: Poruka od koje suze idu na oči - Velikom Mihi je ovo bilo važno!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Arijana Mihajlović oglasila se na društvenim mrežama citatom svog pokojnog supruga

Izvor: Profimedia/Massimo Percossi/Cecillia Fabiano/LaPresse

Supruga Siniše Mihajlovića oglasila se dan nakon njegove sahrane i još jednom objavom na društvenim mrežama izazvala niz reakcija. Ona je ovog puta citirala jednu snažnu izjavu svog supruga, srpske fudbalske legende: "Važno je da se ne kajete i da nikada ne izgubite volju za životom i borbom". Arijanina objava odmah je izazvala niz komentara: "Vaš muž je broj 1, morate biti ponosni na njega", "Kakav čovek, sa velikim 'Č'. Svetu su potrebni ljudi poput njega, a retki su. Smatraj se srećnom što si ga imala pored sebe. Isto važi i za tebe, hrabra si i jaka i sada to moraš biti i za njega, za svoju decu, šaljem ti zagrljaj", neki su od komentara ispod objave koju su "lajkovale" desetine hiljada pratilaca u prvih sat vremena. Među njima i Mihajlovićevi bivši poznati fudbaleri Marčelo Salas, Fernando Kouto, Stefano Sorentino...

Siniša Mihajlović preminuo je u petak, posle dugogodišnje borbe sa leukemijom. Pozilo mu je 11. decembra, temperatura mu je skočila od infekcije oslabljenog organizma, a onda je hitno sproveden u bolnicu iz svog doma u Rimu. Njegova doktorka iz Bolonje Frančeska Bonifaci opisala je poslednje dane srpske fudbalske legende.

Smrt slavnog fudbalera i uspešnog trenera potresla je sve i u Srbiji i u Italiji, u kojoj je živeo poslednjih 30 godina. U opštini Kampidoljo u nedelju se kraj njegovog kovčega poklonila i premijerka te zemlje Đorđa Meloni. Ona je pred novinarima dirljivo govorila o Mihajloviću, koji je Italijanima bio jedan od njih i mnogo više od fudbalera i trenera.

U braku sa Arijanom Mihajlović, bivšim TV licem, Siniša je imao petoro dece - trojicu sinova i dve ćerke. Pre malo više od godinu dana, u oktobru 2021, prvi put je postao deda, jer je njegova ćerka Virdžinija rodila ćerku. Ona je dobila ime po Mihinoj majci, Virdžiniji, koja je došla na sahranu iz Novog Sada zajedno sa njegovim bratom Draženom, koji je u posebno dirljivom trenutku u nedelju razvio veliku srpsku zastavu preko kovčega.

Mihajlović je ostao upamćen kao veliki šampion, evropski prvak, najveći "bombarder" u istoriji Serije A, ali i kao čovek koji je samim prisustvom inspirisao sve oko sebe. U skladu s tim su i reči koje je Arijana citirala na Instagramu.