BIĆE TEŠKO

NIJE PRAVEDNO DA MESI NE BUDE SVETSKI ŠAMPION! Prosinečki pred Hrvatska-Argentina: Mi imamo bolje igrače, ali...

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Lionel Mesi će pokušati da obezbedi plasman u svoje drugo finale na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Profimedia/MN Press

Robert Prosinečki je uoči meča Argentine i Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru poručio da su "albiselesti" favoriti, ali da su sve oči uprte u Lionela Mesija koji je pod velikim pritiskom. Svi znamo da mu nedostaje još samo zlatni trofej kako bi "zacementirao" svoje mesto u istoriji kao najveći svih vremena, a Prosinečki poručuje da bi to mogla da bude prednost Hrvatske u njihovom meču na "Lusailu" (utorak, 20.00).

"Svi znamo da ako je Mesiju dan, niko ne može da ga zaustavi, ali smo već jednom pobedili Argentinu sa Mesijem na terenu", rekao je Prosinečki za radio "Super Deportivo" i dodao: "Znamo da možemo, znamo da je pod pritiskom...".

"Ako mene pitate, Argentina je favorit, ali sa Hrvatskom se nikad ne zna. Može da izgubi od bilo koga ili bilo koga da pobedi. Sigurno će biti zabavan meč, a znamo da Argentina već dugo nije bila šampion i da bi ovo mogla da bude poslednja utakmica za Mesija na Svetskom prvenstvu", poručio je "Veliki Žuti" i dodao da je i bez pehara, koji toliko znači Argentincima, Mesi za njega najveći fudbaler svih vremena.

Prosinečki dodaje i da "ne bi bilo pravedno za fudbal da Mesi ne bude svetski šampion", ali dodaje da sport, posebno ovaj u kome je Leo najbolji, često nije pravedan i da se često mnogi razočaraju.

"Moram da kažem da Hrvatska ima bolju sredinu terena od Argentine - Modrić, Kovačić i Brozović su tu. A sredina je najslabiji deo Argentine jer im fali neko uz Mesija... Čuo sam da fudbaleri Argentine veruju u Skalonija i svidelo mi se kako je to izgledalo protiv Holandije, tako da nas svakako čeka zanimljiv meč", zaključio je Prosinečki.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt