Fudbal

PLANETA BRUJI O SUZAMA LEVANDOVSKOG: Robert isplakao RIJEKU SUZA nakon gola na Svjetskom prvenstvu!

Autor Kristina Milović Izvor Kurir

Najbolji strijelac u istoriji Poljske Robert Levandovski, postigao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru 77. gol u dresu na nacionalnim grbom. Međutim, to je bio istorijski prvi gol Levandovskog na Mundijalima.

Robert Lewandowski centre-forward of Poland and FC Barcelona celebrates after scoring his sides first goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Poland and Saudi Arabia at Education City Stadium on November 26, 2022 in Al Rayyan, Qatar. Poland v Saudi Arabia: Group C - FIFA World Cup Qatar 2022, Al Rayyan - 26 Nov 2022,Image: 740346067, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Model Release: no
Izvor: Profimedia

Napadač Barselone, koji je status legende fudbala stekao u minhenskom Bajernu, u 82. minutu je iskoristio veliku grešku odbrambenog igrača Saudijske Arabije i svom stilu zatresao mrežu.

Pogledajte prvi gol Roberta Levandovskog na Mundijalima:

 Taj gol je emotivno slomio Levandovskog, koji je dugo ležao na zemlji pognute glave. Suze su krenule na oči, a Levandovski je konačno ostvario veliki san i dao gol na Svjetskom prvenstvu!

On je prije početka takmičenja u Kataru izjavio da živi za prvi gol na Mundijalu.

Levandovski kao kapiten uspješno predvodi Poljake na šampionatu svijeta, a posle dva kola u grupi C su osvojili četiri boda.