Fudbal

MURINJO ODRŽAO LEKCIJU O ASANU I JAPANU: Nije to neko iznenađenje, sve je u mentalitetu! (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Trener Rome Žoze Murinjo uopšte nije iznenađen pobjedom Japana nad Njemačkom na Svjetskom prvenstvu.

Izvor: Profimedia

Vidjeli smo velika iznenađenja u mečevima azijskih ekipa na ovom Svjetskom prvenstvu. Prvo je Saudijska Arabija savladala Argentinu, a onda je i Japan bio bolji od Njemačke!

Golom Takume Asana došao je Japan do pobjede od 2:1 nakon što je Njemačka povela, a dok svi pričaju o tome "Posebni" je jako miran. Za njega je sve to normalno!

"Naravno da je to fantastično dostignuće, ali da budem iskren nije to neko nevjerovatno iznenađenje. Japan je dobar tim, ima dobre igrače, gomilaju iskustvo na ovakvim turnirima. Većina igrača igra u Evropi gdje se brže razvijaju i shvataju bolje šta znači igrati na najvišem nivou", počeo je Murinjo!

Iskusni portugalski trener je u Totenhemu radio sa Sonom i vidio je koliko su azijski fudbaleri drugačiji, a upravo je ego istakao kao neprijatej evropskih timova! A ego smo mogli vidjeti i u potezu Antonija Ridigera pred gol Japana i trk Takume Asana...

"Mislim da mentalitet igrača i tima može da napravi razliku. U ovom trenutku u evropskom fudbalu postoji veliki fokus na individualce, na ego i kada pogledam na mentalitet ljudi i zemlje, nikada nisam trenirao japanske igrače ali sam radio sa azijskim igračima, imao sam sreće da treniram najboljeg azijskog igrača i mentalitet je zaista specijalan. Tim je najbitnija stvar, igraju za tim,a ne za sebe", istakao je on. 

https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1716301/Uzivo-prenos-Nemacka-Japan-na-Mundijalu-u-Kataru.html