Fudbal

RONALDO CENTRIRAO, VIDIĆ GA ZAGRLIO - OVAJ GOL SU SVI ZABORAVILI: Postao legenda Barse, a evo gde je sve STVARNO počelo!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Završava se jedna velika karijera, a sve je počelo asistencijom Ronalda i zagrljajem Vidića!

Izvor: Twitter/screenshot/ManUtd

Ceo fudbalski svet je ostao u šoku kada je iskusni defanzivac Barselone Đerar Pike rešio da se oprosti od fudbala usred sezone. Ovaj 35-godišnji štoper će završiti svoju bogatu u dugu fudbalsku karijeru na meču Barselone i Almerije koji se igra od 21 čas, a od njega se oprostio i Mančester junajted.

Pike je kao onmladinac bio jedan od najboljih igrača u "La Masiji", ali je 2004, godine sa 17 godina prešao u Mančester junajted. Tu je ostao četiri sezone, mada je dve proveo na pozajmicama u Saragosi, a sada se Junajted setio njegovog prvog gola!

"Odan sluga i dostojan protivnik. Želimo bivšem "crvenom" Đeraru Pikeu prosperitetnu penziju pred njegov poslednji meč kasnije danas", napisali su iz Mančester junajteda uz snimak pogotka koji su mnogi zaboravili.

Debitoao je Pike za Junajted 2004. godine kada je zamenio Džona O'Šeja u Liga kupa protiv Kru Aleksandrije, ali je za gol čekao pune tri godine. Dao ga je u prvom meču u kome je bio starter u Ligi šampiona 7. novembra 2007. godine kada je zatresao mrežu Dinama iz Kijeva.

Tako je postao 450. igrač u istoriji kluba koji je dao gol za Junajted, a sve je počelo kada je centrirao Kristijano Ronaldo. Došla je posle pravog karambola u kaznenom prostoru lopta do Pikea koji ju je glavom sproveo u gol. Usledilo je veliko slavlje Španca, a prvi koji mu je dotrčao i zagrlio ga bio je Nemanja Vidić!

 Na kraju će Đerar Pike završiti karijeru na pola sezone posle 667 mečeva u karijeri. Osvojio je Premijer ligu, Ligu šampiona i Komjuniti šild sa Junajtedom, sa Barsom osam titula u domaćoj ligi, sedam kupova, šest superkupova i po tri Lige šampiona, Superkupa Evrope i klupska svetska prvenstva.