Fudbal

POZNATI FUDBALER (29) ZA PET MJESECI NABACIO 12 KILOGRAMA: Otišao u penziju, postao napadač, a deblji je nego ikad!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Prije manje od pola godine osvojio je Ligu Evrope, a zatim riješio da mu je profesionalne karijere dosta.

Izvor: Instagram/martin.hinteregger13/printscreen

Nekadašnji defanzivac Martin Hintereger (30) donio je šokantnu odluku prethodnog ljeta. Nakon osvajanja Lige Evrope sa Ajntrahtom iz Frankfurta, on se povukao iz profesionalnog fudbala, iako je pred njim sigurno bilo još nekoliko odličnih sezona u najboljim evropskim ligama. Od tada Martin, koji ima 67 nastupa za reprezentaciju Austrije, živi najbolje dane svog života.

Preselio se u rodno mesto, počeo da živi drugačije nego što je morao tokom karijere i skoro pet mjeseci kasnije rezultati su pomalo neočekivani. Martin Hintereger požalio se na Instagramu da je u kratkom roku "nabacio" čak 12 kilograma i da će uskoro morati da smrša, kako bi mogao da igra za lokalni tim u kojem je prije više od dvije decenije napravio prve fudbalske korake.

"Vrijeme je da ponovo budem u formi. Mnogo je 12 kilograma koliko sam se ugojio nakon kraja igračke karijere. Iz ugla fizičke spremnosti, to nije dobro ni za amaterski fudbal", napisao je Hintereger. Sada je pred njim novi izazov pošto će pokušati da smrša i vrati se u formu kako bi u nastavku sezone bio dovoljno dobar za tim u kojem rekreativno igra nakon što je okačio kopačke o klin.

Martin je odlučio da igra na amaterskom nivou za SGA Sirnic u svom rodnom mjestu. Ta ekipa se takmiči u petoj ligi Austrije, a nekadašnji štoper reprezentacije sada igra na poziciji napadača. Da bi bio ubojit u novoj ulozi, moraće malo da redukuje ishranu i približi se načinu života koji je imao dok je igrao za RB Salcburg, Borusiju Menhengladbah, Augsburg ili Ajntraht sa kojim je savladao Rendžers u evropskom finalu.