NEOBIČNO!

OSTAVIO FUDBAL U 32. GODINI, A ONDA POKRENUO ČUDAN BIZNIS: Bivši igrač Liverpula zarađuje MILIONE, posao zvuči smiješno

Autor Anja Radunović Izvor mondo.rs

Danijel Ager je pokrenuo firmu još tokom svojih igračkih dana, a ona mu se sada ozbiljno isplaćuje.

Izvor: Profimedia/danielagger22/Printscreen

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Danske Danijel Ager ostao je upamćen po svojoj karijeri u Premijer ligi i nastupima u dresu Liverpula. Momak koji je na "Enfild" stigao početkom 2006. godine, kada Liverpul nije uspio da dovede Nemanju Vidića, bio je jedan od atipičnih igrača.

U karijeri je nastupao samo još za Brondbi, prije i poslije osam godina u Liverpuli, a svoje fudbalske dane okončao je kada je imao svega 31 godinu. I danas se bavi neobičnim biznisom - čišćenjem javnih toaleta!

Ager je 2014. godine napustio Liverpul i vratio se u svoj voljeni Brondbi, ne željeći da igra ni za jedan drugi klub poslije slavnog engleskog velikana. U penziju je otišao poprilično mlad, izjavivši da se u njegovom fudbalu ne vrti sve oko fudbala, već da postoje i druge stvari kojima bi voljeo da se bavi.

Još dok je igrao za Liverpul, Ager je razmišljao kako da uloži svoj novac i u Danskoj je pokrenuo nekoliko biznisa. Jedan se ispostavio kao pun pogodak i danas mu je glavni izvor zarade - i to poprilično bizaran i neočekivan.

Ager je još 2013. godine pokrenuo firmu "KloAgger", koja se bavi održavanjem javnih toaleta širom Danske. Ovaj biznis mu je posljednjih godina posebno zaživjeo. Uložio je u startu oko 600.000 eura, ali mu nije trebalo dugo da povrati uloženi novac.

Sada "KloAgger" zarađuje lijepe svote novca, potpisali su nekoliko ugovora u mnogim gradovima u Danskoj gdje se brinu o javnim WC-ima. Prema pisanju tamošnjih medija, Ager je navodno zaradio već nekoliko miliona eura od tog biznisa. Inače, Ager se ne bavi samo time.

On je i "tattoo majstor", jer je veliki ljubitelj tetovaža. Na njegovom tijelu skoro da nema slobodnog mjesta za nove tetovaže, pa je sada počeo da tetovira i druge ljude. Ali uprkos ovim neobičnim poslovima kojima se bavi, Danac je i dalje ostao u fudbalu.

Završio je sve trenerske licence i počeo je sa trenerskom karijerom. Trenutno je trener ekipe HB Koge koja se takmiči u drugom rangu danskog fudbala. Preuzeo ih je prije nešto više od godinu dana i to je prvi klub u njegovoj karijeri. Cilj je uvesti ih u najjaču ligu Danske, ali ako Ageru nekada dosadi taj posao, uvek ima firmu koja mu donosi milione...