Fudbal

LALATOVIĆ OTIŠAO, BORAC DOVEO BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE! Uprava poslušala Srbina i odredila KAZNU za fudbalere!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nenad Lalatović i zvanično više nije trener Borca, menja ga Vinko Marinković.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nenad Lalatović i zvanično više nije trener Borca. Klub iz Banjaluke prihvatio je njegovu ostavku i već je angažovao novog šefa stručnog štaba. Zameniće ga Vinko Marinović (51) koji je potpisao ugovor do kraja sezone.

Iz kluba su saopštili da je Marinović odlučio da mu saradnici u stručnom štabu budu Danimir Milkanović, Boris Raspudić, Čedomir Ćulum i Predrag Božić koji se vratio posle angažmana u Partizanu.

"Marinović započinje svoj drugi trenerski mandat. U prvom je bio od 18. marta 2014. do 25. marta 2015. godine. Tokom trenerske karijere osvojio je dve titule u BiH sa Zrinjskim i Sarajevom, bio je i seletkor mlade reprezentacije. Zvanična promocija biće održana u ponedeljak", poručili su iz kluba.

Marinović je igrao na poziciji defanzivca, karijeru počeo u Kozari, potom je tri godine igrao u banjalučkom Borcu (od 1991. do 1994. godine), a onda je prešao u Crvenu zvezdu. Proveo je četiri godine u Beogradu i na 90 mečeva dao je 10 golova. Bio je tu do 1999. godine, pa je otišao u Beršot (Belgija), da bi se 2004. vratio u Laktaše, pa je karijeru završio u Kozari. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je jedan meč. Kada je trenerska karijera u pitanju, trenirao je Kozaru, pa Kolubaru, a onda Borac, Zrinjski i Sarajevo, kao i mladu reprezentaciju BiH.

Što se Lalatovića tiče, on je u Borac došao početkom juna i za oko tri meseca u klubu je dva puta podnosio ostavku. Prva je odbijena, druga je prihvaćena. Poraz od Leotara je teško podneo, a tada je besneo na igrače i rekao je da "bi oterao sve i da niko ne zaslužuje platu za tako lošu igru i da ako tako nastave zaradiće dovoljno novca za pivo ispred prodavnice". Izgleda da su ga ljudi u klubu poslušali kada su sankcije u pitanju.

"Upravni odbor doneo je odluku da zbog nedovoljnog zalaganja na terenu i igara nedostojnih crveno-plavog dresa kazni kompletan igrački kadar sa 30 odsto mesečnih primanja", poručili su iz kluba.