Užas

ŠOK U ITALIJI – MURINJOVA "BOMBA" SLOMILA NOGU: Fudbaleri vidjeli TEŠKU povredu zvijezde ekipe na treningu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Žoržinio Vajnaldum doživio je tešku povredu i čeka ga duga pauza tek što je stigao u Romu.

Izvor: Profimedia/Nicola Ianuale.

Holandski vezista Žoržinio Vajnaldum (31) slomio je nogu, saopštila je Roma. Bivši igrač Liverpula i Pari Sen Žermena došao je ovog ljeta kao veliko pojačanje "vučice", ali je za tim Žozea Murinja nastupio samo 12 minuta, prošlog vikenda. "Vučica" je zvanično potvrdila da je doživio tešku povredu.

"Nakon povrede koju je zadobio tokom treninga ovog popodneva, Žoržinio Vajnaldum je bio podvrgnut ljekarskim pregledima koji su potvrdili frakturu tibije u desnoj nozi. Igrač će proći dodatna ispitivanja u narednim danima. Naprijed Đini!", objavila je Roma.

S obzirom na to da je prelazni rok i dalje u toku, sigurno je da će trener Žoze Murinjo i saradnici pokušati da nađu novo rešenje za sredinu terena, jer je Vajnaldumu predviđena važna uloga. I dalje svježe slike sa aerodroma na kojem su ga dočekale stotine navijača. Bilo je očekivano da prvi put nastupi kao starter u ponedeljak uveče protiv Kremonezea na 0limpiku, ali se to neće dogoditi, pa će na preostalim vezistima, uključujući Nemanju Matića, biti prebačeno veće opterećenje u nastavku sezone.

Vajnaldum će u novembru napuniti 32 godine i prošle sezone je imao problema sa nizom povreda. Ipak, očekivalo se da će u Rimu, uz Matića i srpskog golmana Mileta Svilara uspjeti da stekne kontinuitet nastupa, ali će to nakon poslednjih vijesti ipak biti nemoguće u dugom vremenskom periodu.

Vajnaldum je došao u Romu na pozajmicu iz Pari Sen Žermena, a italijanski klub ima pravo da ga otkupi njegov ugovor narednog ljeta.