OPA!

POBEGAO U BAJERN, PA NAPAO BIVŠEG TRENERA - "TO ME JE UNIŠTILO"! Vlahovićev bivši saigrač se oglasio: Nisam to očekivao

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nekadašnji defanzivac Juventusa otkrio da je imao probleme sa dvojicom trenera.

Izvor: Profimedia

Matijs de Liht prešao je u Bajern i nedugo posle transfera otkrio je da je imao problem sa trenerom Masimilijanom Alegrijem. Holanđanin je otkrio da su za njegove slabije partije kriva dvojica stručnjaka.

Pored šefa struke Juventusa istakao je i da je selektor Holandije Luj van Gal imao loš uticaj na njegovo samopouzdanje. Sve to zajedno dovelo je do problema i slabijih partija. Nada se da je sada drugačije.

"Po prvi put u karijeri mi se dogodilo da me dvojica trenera, Alegri i van Gal, nisu ubacivali u startnu postavu. Izgubio sam veru u sebe i to mi je uništilo samopouzdanje. Pre toga sam uvek imao trenere koji su me voleli i bilo mi je lakše da igram", rekao je De Liht za holandski "De Telegraf".

Našao se već jednom na udaru navijača i nekadašnjih saigrača iz Juventusa zbog jednog spornog intervjua. Tada je rekao da "nije dobro za Juve da završava sezonu na četvrtom mestu". Među prvima ga je napao Leonardo Bonući.

"Da, rekao sam to u junu, ali nije to bio nikakav napad na Juventus. Imam veliko poštovanje prema klubu. Samo sam želeo da istaknem da se u tako velikom klubu očekuju bolji rezultati, jer je lestvica visoko podignuta. Naravno da ću zauvek biti zahvalan klubu što mi je pomogao da se razvijem i kao igrač i kao osoba", poručio je de Liht.

Holandski defanzivac u Juventusu je sarađivao sa trojicom trenera, Mauricijom Sarijem, Andreom Pirlom i Maksimilijanom Alegrijem. Nije ostavio onako dobar utisak kao u Ajaksu, pa je letos odlučio da pređe u Bajern. Bavarci su za to izdvojili 80 miliona evra.

Tagovi