OGLASIO SE

"JA SAM KRIV ZA DEBAKL, OVAKO NE SMEMO DA IGRAMO"! Golman tražio da stane pred kamere: Ne znam šta je rešenje!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Golman Junajteda je preuzeo odgovornost za ubedljiv poraz od Brentforda.

Izvor: Printscreen/Twitter/SkySports

Mančester junajted dobio je novi šamar. Brentford je deklasirao engleskog giganta sa čak 4:0. Po dešavanjima na terenu mogao je rezultat da bude još ubedljiviji.

Sva četiri pogotka dali su u prvom poluvremenu, za 35 minuta, sve je krenulo od greške Davida de Hee. Umesto rutinske intervencije lopta je završila u mreži. Zbog svega toga golman Junajteda je sam tražio da stane pred kamere i da se izvini svima.

"Koštao sam svoj tim tri boda, odigrao sam veoma loše. Teško je bilo da se ekipa oporavi posle moje greške kod prvog i drugog gola. Da nisam pogrešio kod prvog gola rezultat bi verovatno bio drugačiji. Ne reagujemo dobro kada stvari ne idu dobro, nismo reagovali kako treba posle primljenog gola. Što se drugog gola tiče, možda nije trebalo da dodam Eriksenu, već da je pošaljem daleko od gola, moram bolje da 'čitam' situacije", počeo je De Hea.

Jasno je svima da Junajted više nije tim od kog strahuju drugi. Brajton je slavio u prvom kolu, Brentford u drugom, sledi duel sa Liverpulom, jednim od najjačih evropskih klubova. Stvari ne deluju ni malo naivno za ekipu.

"Nismo trenutno kao timovi koji kada prime gol reaguju i dobiju sa 5:1. Zato je moja greška bila ključna, poveli su sa 1:0 i stvari su krenule nizbrdo."

Na pripremama je ekipa igrala odlično, ostvarena je pobeda i protiv tima Jirgena Klopa. Međutim, kada su počele one najvažnije utakmice sve se promenilo.

"Lako je igrati na pripremama kada ne igraš ni za šta. Onda kada se računa, onda moraš da budeš hrabriji, konstantniji, da se pokažeš, ja to nisam uradio u ovom meču. Moramo da podignemo glavu i da radimo. Došao je novi trener, novi igrači, imamo mnogo posla".

Na kraju je španski golman dobio pitanje na koje nije imao jasan odgovor. Novinar ga je pitao šta Mančester mora da uradi da bi se izvukao iz ove situacije.

"Ne znam. Iskreno, nisam siguran. Timovi napreduju dosta, dok deluje da mi to ne radimo kako treba u ovom trenutku. Moramo da se pokažemo na mečevima Premijer lige, ovo su utakmice koje se računaju. Što pre moramo da shvatimo šta trener od nas zahteva i da igramo za ovaj grb, da dajemo život za ovaj klub", zaključio je De Hea.