Došao je!

BOMBA JE ODJEKNULA - PARTIZAN STOLICI ZA ROĐENDAN POKLONIO POJAČANJE: Igrao sa Vardijem, sada dolazi u Humsku po LŠ!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Partizan je zvanično objavio da je Fuseni Dijabate novi igrač crno-belih.

Izvor: Profimedia

Partizan je pred početak nove sezone ozvaničio još jedno pojačanje, a to je Fuseni Dijabate! Brzonogi krilni fudbaler će biti predstavljen od 15 časova kao novi igrač crno-belih. 

On dolazi iz Trabzonspora koji ga je u prethodne dve sezone slao na pozajmice i biće ozbiljan dodatak ovoj ekipi. Crno-bele za vikend očekuje start Superlige, a trener Ilija Stolica je tačno na svoj rođendan dobio najbolji mogući poklon - zvučno pojačanje!

Dijabate ima 26 godina i karijeru je započeo u Remsu i Genganu, a nakon odlične sezone 2017/18 kao veliki potencijal je iz Ažaksioa stigao u Lester siti. Zadržao se dve sezone u redovima "lisica", odigrao je 19 mečeva i dao dva gola, ali nije uspeo da se nametne. 

Poslao ga je Lester na dve pozajmice, a onda je prešao u Trabzon. Ipak ni tu nije uspeo da se nametne pa je morao da prelazi u Giresun i Geztepe, a prošle sezone je u turskoj ligi imao šest golova na 34 meča. 

Dijabate se najbolje snalazi na poziciji desnog krila, ali je odličan i kao prednji vezni ili levo krilo. Crno-belima će biti ozbiljan dodatak u sezoni kada osvajanje šampionske titule znači i direktan odlazak U Ligu šampiona. 

Tagovi