Fudbal

SRBIJA UBJEDLJIVO BOLJA OD SLOVENIJE NA MARAKANI

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Sigurna pobjeda "orlova" u Ligi nacija!

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije je uspela da savlada Sloveniju. I to na kakav način. Sigurno, pouzdano, lepršavo i efikasno.

SRBIJA - SLOVENIJA 4:1 (1:1)
/Mitrović 24, S. Milinković-Savić 56, Jović 85, Radonjić 90+2 - Stojanović 30/

Ako je protiv Danske i Norveške bilo nedovoljno dobro i bez postignutih golova, protiv Slovenije je sve ponovo zaličilo na onaj zlatni kvalifikacioni ciklus iz prošle godine.

Srbija je bila ubjedljiva, napadački nastrojena od prvog minuta, sa inicijativom i manjim padovima koncentracije, ali na kraju dovoljno smirena i kvalitetna da osvoji prve bodove u novoj sezoni Lige nacija.

Slovenci su mogli da vide šta im se sprema kada je Aleksandar Mitrović zatresao mrežu. Ivan Ilić je kao deo izmijenjenog sastava doprinio dobrim centaršutem iz kornera, Milinković-Savić na prvoj stativi testirao Jana Oblaka, a Mitrović 45. golom za Srbiju doveo "orlove" u vođstvo pravovremenom reakcijom.

Srbija je primila gol kao protiv Norveške, samo je ovog puta poslije prodora po istom boku Petar Stojanović iz šesnaesterca lobovao Predraga Rajkovića. Bilo je to neočekivano, ponovo i povod za brigu, ali u nastavku iznenađenje nije bilo dozvoljeno.

Srbija je radila ono što je tako majstorski koristila prošle godine - u drugih 45 minuta je samo pojačavala ritam. Kao što su prije 15 minuta Portugalci bili dezorijentisani u drugom poluvremenu, slično su i sada Slovenci ostajali bez snage da pariraju.

Sergej Milinković-Savić je na istu "foru", poslije kornera sa leve strane, zahvatio loptu na prvoj stativi, ali je ovog puta matirao Oblaka bez ičije dodatne pomoći. Već tada je postajalo jasno da Srbija grabi ka pobjedi, jer Slovenci nisu mogli ni da zaprijete.

Ali kada su Luka Jović u 85. minutu i Nemanja Radonjić u nadoknadi vremena takođe uspjeli da se upišu u strijelce, to je već bila nagrada za neke ranije propuštene šanse, kako večeras, tako i prije tri dana protiv Norveške.

Da sve ponovo zaliči na onu Srbiju iz kvalifikacija. Da prva pobjeda nad Slovenijom u istoriji bude povod za brigu Šveđanima narednog četvrtka...

Tagovi