Fudbal

POZNATI ENGLEZ OTIŠAO IZ BUGARSKE KAD JE VIDEO KAKO SU PROŠLI IGRAČI: Ostavio poruku za kraj - NEĆU pred njima da radim!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Posle skandala se spakovao i otišao

Izvor: YouTube/Sky Sports Football

Poznati engleski trener Alan Pardju (60) dao je ostavku u CSKA Sofiji nakon što su navijači tog kluba bacali banane na svoje tamnopute igrače. Nekadašnji menadžer Njukasla, Sautemptona, Kristal Palasa i drugih timova otišao je posle poraza u finalu Kupa Bugarske protiv Levskog, posle kojeg su navijači napali ekipu na utakmici protiv Boteva.

Ka četvorici tamnoputih igrača bačene su banane i upućivane uvrede na rasnoj osnovi. Oni zbog toga nisu hteli da igraju, ali su na kraju ipak pristali. Posle svega, Pardju je napustio bugarski klub, u kojem je bio i tehnički direktor. Zajedno sa njim otišao je i pomoćni trener Aleks Dajer, prvi tamnoputi član stručnog štaba u tom klubu.

"Događaji koji su prethodili utakmici protiv Boteva i koji su se dogodili posle nje bili su neprihvatljivi. Ne samo za mene, već i za mog asistenta Dajera i za igrače. Naši igrači su odlučili da igraju zbog odanosti klubu, a mala grupa rasistički orijentisanih navijača pokužala je da sabotira meč. Oni nisu navijači pred kojima želim da vodim tim. To definitivno nije pravi način za CSKA, jer ovaj klub zaslužuje mnogo više", rekao je Pardju.

Pardju je poslednji put radio u Engleskoj 2018, kada je napustio Vest Bromvič Albion posle četiri meseca i 10 utakmica bez pobede. Nakon toga je vodio Ado Den Hag u Holandiji, gde ga je zatekla prinudna pauza zbog korone i otišao je posle četiri meseca, u aprilu 2020. Trenerskom poslu vratio se prošlog novembra u Bugarskoj, kada je naledio Stojča Mladenova.

CSKA je pod njegovim vođstvom završio na drugom mestu tabele, sa 21 bodom manje od šampiona - Ludogoreca. Sofijski klub će ovog leta igrati kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, od drugog kola.

Tagovi