ZVANIČNO

BUM! ZVEZDA IZNENADA DOVELA POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Zove se Kangva, a već se javio navijačima iz Afrike!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je zvanično dovela prvo pojačanje za narednu sezonu.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je dovela prvo pojačanje za Ligu šampiona, i to samo tri dana posle osvajanja duple krune! Novi član srpskog šampiona je zambijski fudbaler Kings Kangva, zvanično je potvrdio klub na svom sajtu.

Kangva je do sada igrao za Arsenal iz Tule, a nakon ispadanja u drugi rang ruskog fudbala bilo je jasno da će napustiti klub koji vodi Miodrag Božović. Zvezda je nakon lepih Grofovih reči odmah krenula po Zambijca i uspela je sa njim da dogovori saradnju na četiri godine.

Danas je Kangva potpisao ugovor do 2026. godine i biće veliko pojačanje Zvezde u veznom redu, a navijače će malo buniti kada bude igrao kraj Kange, na koga čak i fizički podseća, ali je malo više radnik nego što je kreativac.

"Srećan i uzbuđen sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu i što ću imati priliku da igram u Beogradu. Jedva čekam da se vidimo", poručio je Kangva koji se nalazi u kampu reprezentacije Zambije, posle čega će stići u Beograd i staviti se na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

"Kangva je rođen 6. aprila 1999. godine u Kasami, gradu u Zambiji i prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu - Hepi Hartsu, posle čega se otisnuo u Evropu, preciznije u Hapoel Ber Ševu. Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega stiže transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine. Tamo je na 54 meča postigao šest pogodaka, a profilisao se kao fudbaler plemenitog kova, odlične tehnike, brzine i sposobnosti da 'ponese' loptu od šesnaesterca do šesnaesterca. Poznat je i kao neko ko ima dobar prekid, ali i nisko težište, što protivnicima rpavi veliki problem kada treba da mu oduzmu loptu",stoji u njegovom zvaničnom predstavljanju na sajtu Crvene zvezde.

Kangva je inače standradni reprezentativac Zambije i upravo je trenutno u kampu državnog tima i priprema se za kvalifikacije za Afrički kup nacija, a pojaviće se odmah na startu priprema Crvene zvezde koje se očekuju za oko dve nedelje.

Iza njega je odlična sezona pošto je na 23 utakmice postigao šest golova, a zabeležio je i toliko asistencija.

Tagovi