Veliki planovi

SAUDIJCI KUPILI NJUKASL, SAD HOĆE IMPERIJU I U ISTOČNOJ EVROPI: Kupuju novi klub, ali su detalji za sada tajni!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Bogati vlasnici Njukasla nisu završili sa kupovinama. Hoće da naprave pravu imperiju u evropskom fudbalu!

Izvor: Profimedia

Bogati vlasnici Njukasla, saudijski Fond za javna ulaganja sada je blizu kupovine još jednog fudbalskog kluba. Kako javljaju poljski mediji bogati šeici su sada "bacili oko" na Slask iz Vroclava.

Oni su od oktobra 2021. godine prvo uložili ogroman novac u kupovinu Njukasla, da bi potom dali preko 100.000 eura za pojačanja i tako ostavili klub u Premijer ligi.

"Čuo sam temu o potencijalnoj prodaji Slaska ulagačima s Bliskog istoka. Riječ je o fondu koji je kupio Njukasl. Čak i ako je to istina, vrlo je čuvana, jer niko u gradu ništa ne zna niti želi da kaže o tome", napisao je poljski novinar Pjotr Janas.

Ovo je državni fond za ulaganja Saudijske Arabije i njegova imovina je proceijnjena na nevjerovatnih 600.000.000 dolara. Čovjek na njegovom čelu je Mohamed bin Salman i očigledno da je procijenio da je sada pravo vrijeme za ulaganje u fudbal. 

Trenutno je vlasnik ovog kluba opština Vroclav, koja bi rado prepustila klub privatnim vlasnicima spremnim da ulože veliki novac u klub.

Slask nije među velikanima poljskog fudbala, imaju dvije titule, jednu osvojenu 1977. godine i jednu iz 2012. a ovom transakcijom bi postali ubjedljivo najbogatiji poljski klub.

Tagovi