ZANIMLJIV IZBOR

AKO STANOJEVIĆ ODE - ZNA SE 1. PIK ZA TRENERA PARTIZANA: Bivši selektor već pozvan, vraća se posle DECENIJE u Humsku?

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Partizan je polako već počeo da sastavlja listu kandidata za naslednika Aleksandra Stanojevića, ako odluči da ode iz Humske na kraju sezone.

Izvor: MN Press

Sve više se priča o tome da će Aleksandar Stanojević na kraju sezone napustiti Partizan pošto se "umorio i razočarao" tokom prethodnih nekoliko meseci, ali za sada iz tabora crno-belih to demantuju i poručuju da veruju da će ih voditi i naredne godine bez obzira na ishode preostale dve utakmice u Superligi i Kupu Srbije.

Nije dugo trebalo da počne da se "licitira" sa imenima Stanojevićevog naslednika, a kao prvo ime koje se u srpskoj javnosti pominje je bivši selektor "orlova" Mladen Krstajić, saznaje "Kurir".

Nezvanično, uspostavljeni su prvi kontakti i put do dogovora nije uopšte jednostavan pošto Krstajić ima ugovor sa Makabijem. Pričalo se u početku da u Tel Avivu nisu zadovoljni njegovim radom, pošto je klub tek na trećoj poziciji na tabeli, spominjao se i otkaz, dok se u poslednje vreme spekuliše da će dobiti novi ugovor.

Krstajić je ugovor potpisao samo do kraja aktuelne sezone, nakon čega bi ponovo seli za sto i razgovarali o budućnosti, ali to bi sada moglo da se promeni ako se u priču umeša i Partizan.

Dobro je poznato da je Mladen Krstajić ostavio dubok trag u Partizanu kao fudbaler, i to u dva mandata, a zanimljivo je da mu je Stanojević bio trener u vreme kada su crno-beli prethodni put igrali u Ligi šampiona u sezoni 2010/11. Potom je Krstajić završio igračku karijeru i postao sportski direktor u Humskoj, da bi ubrzo stao u zaštitu Stanojevića nakon svađe sa predsednikom kluba Draganom Đurićem.

Odbio je da smeni Stanojevića i podržao ga nakon krize rezultata, ali se ni sam nije dugo zadržao u Partizanu i otišao je već na polusezoni, nakon čega je napravio pauzu u karijeri.

Vodio je Radnik iz Bijeljine, a potom se okrenuo trenerskom zanatu. Prvo je bio pomoćnik selektora Slavoljuba Muslina, a nakon njegove smene je preuzeo reprezentaciju. Otišao je nakon bruke protiv Ukrajine (0:5), da bi potom vodio još TSC sa kojim se nije rastao na prijateljski način.