Fudbal

DINAMU U HRVATSKOJ NIKO NE MOŽE NIŠTA, OPET JE ŠAMPION: Titula ostaje u Zagrebu, sve je kako je Mamić rekao još 2017!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Titula ostaje tamo gde stanuje godinama - na Maksimiru!

Izvor: MN Press/YouTube/GNK Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb ponovo je postao šampion Hrvatske, odbranivši titulu u uzbudljivoj trci protiv Osijeka, Hajduka i donekle Rijeke. Klub sa "Maksimira" ostvario je odlučujuću pobedu u nedelju protiv Šibenika u gostima (2:0) i tako teoretski osvojio čak 23. titulu prvaka od raspada SFR Jugoslavije.

To je peta u nizu Dinamova titula, a čak 16. u 17 godina od poslednje Hajdukove titule, 2005. godine. U međuvremenu je samo Rijeka uspela da prekine taj niz 2017, kada je prvi čovek "modrih" Zdravko Mamić poručio Rijeci i Hajdukui da su to videli "sad i više nikad". I još je u pravu.

Posle pobede u Šibeniku, u kojoj je u drugom poluvremenu učestvovao i srpski napadač Dinama, Komnen Andrić, Mamić se oglasio iz Bosne i Hercegovine, gde se nalazi od kada je osuđen na šest i po godina zatvora zbog "izvlačenja" 15,3 miliona evra iz Dinama.

Nenad Bjelica, jedan od omiljenih trenera u Hrvatskoj, ni ove sezone nije uspeo da pobedi svoj bivši klub u trci za titulu. Na klupi Osijeka doživeo je početkom maja bolan poraz baš na Maksimiru (0:3) i od tada je bilo jasno da će samo Hajduk moći da ugrozi branioca trofeja.

"Mislili su neki, već nas neće biti. Ni veselje svoje nisu znali kriti, Dinamov 23. naslov PRVAKA HRVATSKE danas ćemo slaviti!", počeo je on u stihu.

"Jedini hrvatski profitabilni evropski 'spejs šatl' juri dalje u nove pobed! Hvala svima koji su vodili Dinamo do novog naslova - od navijača koji je bio na barem jednoj utakmici, tete spremačice, vozača autobusa i domara, do stručnog štaba, radne zajednice, predsednika kluba gospodina Barišića, nadzornog odbora na čelu sa gospodinom Rožićem, uprave na čelu sa gospođom Peras, te članova skušptine, izvršnog i nadzornog odbora! Vi se omogućili našim herojima na čelu s kapitenom Ademijem uz vođstvo trenera Čačića da u vitrine našeg kluba donesu još jedan trofej! Kaoi teta Goga koja u klubu kuha najbolju kavu! Svi ste vi deo posade pobedničkog 'Spejs šatla'! HVALA SVIMA", dodao je tvorac moćnog Dinama.

Dinamo Zagreb ima veoma visok UEFA koeficijent (49.500) i on će mu omogućiti da ima status nosioca sve do baraža za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Tagovi