Opet su uspeli

ZVEZDA OSVOJILA TITULU I MESTO U LIGI ŠAMPIONA! Trofej stiže na "Marakanu", pesma crveno-belih u Lučanma

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Crveno-beli omladinci doneli trofej na "Marakanu"

Izvor: MN Press

Omladinci Crvene zvezde prvaci su Srbije i to znači da će sledeće sezone opet igrati u Ligi šampiona u svom uzrastu. Oni su remizirali protiv Mladosti u Lučanima 2:2 i tamo matematički uradili šta je potrebno da postanu šampioni, jer su u 28 utakmica osvojili 67 bodova, uz gol-razliku 87:35. Do kraja prvenstva ostale su još dve utakmice.

Crveno-bele omladince ove sezone predvodili su treneri Marko Neđić i Milan Stegnjajić, a juniori sa "Marakane" osvojili su titulu treću sezonu u nizu. Najbolji strelac tima je Mihajlo Milosavić sa 10 golova, koji je ostvario i sedam asistencija.

"Pre svega, ne smemo da zaboravimo stručni štab i momke koji su takođe učestvovali u osvajanju prvenstva, i koji su vodili ekipu u jesenjem delu sezone kada je napravljena dobra bodovna zaliha i razlika pred proleće. U nastavku sezone, bilo je svega. Mučili smo se sa raznim problemima, bilo je dosta povreda, brojne stvari su nas pratile i zaista smo delovali od sjaja do očaja. Bilo je teških trenutaka za nas, ali i lepih, i u tom duhu je i završena današnja utakmica - Zvezdinom pesmom i smatram da smo zasluženo prvi. Prezadovoljni smo zbog ostvarenog uspeha i ponosni na činjenicu da smo šampioni Srbije. Takođe, podatak je još impresivniji kad se uzme u obzir da je ovo treća godina u nizu da je omladinska selekcija Crvene zvezde prvak Srbije, i svi koji smo deo kluba smo izuzetno srećni zbog toga", rekao je Stegnjajić posle osvojene titulu.

U slučaju da seniori Crvene zvezde osvoje titulu, od njihovog učinka u kvalifikacijama i eventualnog plasmana u grupnu fazu zavisiće i faza od koje će crveno-beli omladinci igrati u tom takmičenju.