Fudbal

REKAO SAM MU "OD**BI"! BIO SI MI IDOL, SAD SI NIKO I NIŠTA: Rat fudbalera Ukrajine, jedan više NE POSTOJI u domovini!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Jarmolenko ne krije da mu je Timoščuk bio idol, ali više to nije...

Izvor: Profimedia/EXPA Pictures

Vojna invazija Rusije dovela je do mnogih podela u društvu, pa čak i u Ukrajini. Nisu svi stali u odbranu svoje domovine, ima i onih koji su odobravali ili ćutali na ovu temu, tako da je recimo nekadašnji kapiten državnog tima Anatolij Timoščuk obrisan iz istorije tamošnjeg fudbala.

Timoščuk je radio u ruskom Zenitu, nije progovorio na temu rata i nije mu palo na pamet da ode iz Sankt Peterburga, a zbog toga je razljutio brojne svoje bivše saigrače, ljude kojima je bio idol...

Jedan od njih je i Andrej Jarmolenko. Njih dvojica su sedam godina igrali zajedno u reprezentaciji Ukrajine, a fudbaler Vest Hema je teško podneo rat pošto je svoju porodicu poslao u domovinu samo dan pre nego što će početi vojna invazija, zbog čega i dalje duboko žali.

Jarmolenko je u suzama proveo mnoge dane od februara, a kada je video šta je učinio Timoščuk, osetio je veliki bes i odlučio na kraju da mu se javi i suoči sa njim.

"Pitao sam ga kako spava noću... Samo mi je rekao 'ja ne spavam'", ispričao je Jarmolenko za "Dejli Mejl".

"Potom me je pozvao. Rekao sam mu da je oduvek bio moj idol, a da je sada niko i ništa. Rekao mi je da od**bem, poručio sam i ja njemu da od**be i to je bilo to. Više se nismo čuli", dodao je vezni fudbaler Vest Hema za koga je sada Timoščuk "mrtav čovek".

Nije jedini koji se zgrozio potezom Timoščuka, na sličan način reagovale su i druge zvezde ukrajinske reprezentacije. Besan je bio i Ruslan Malinovski, ništa manje ni Oleksandar Zinčenko...