Fudbal

PARTIZAN NIJE USPIO, ZVEZDA OSTAJE PRVA: Nula u derbiju - crno-bijeli žale za praznim golom!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Ovaj rezultat odgovara crveno-bijelima!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sa velikim nestrpljenjem se iščekivao 167. "vječiti" derbi, posljednji u sezoni i onaj koji bi mogao da riješi pitanje prvaka. Na kraju smo dobili susret Crvene zvezde i Partizana bez golova i sa samo jednom velikom šansom na meču. A ona bi crno-bijele mogla skupo da košta.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0

Kada se ljubitelji fudbala budu prisjećali 167. okršaja dva najveća srpska kluba, ovaj meč neće biti pamćen po sjajnom fudbalu niti lepršavoj igri. Ali mogao bi da ostane upamćen po promašaju Nikole Terzića.

Krilni fudbaler Partizana imao je jedinu izrazitu gol šansu na ovom susretu i to kakvu. Mogao je tada Partizan, možda čak i morao, da stigne do pogotka, kada je Kvinsi Menig sve majstorski odradio. Prošao je po desnoj strani i centrirao, a mladi Terzić uspio je da slabijom desnom nogom na praktično prazan gol šutne jako loše i visoko preko gola Zvezde.

Baš tada je Partizan mogao da stigne do vođstva koji bi im dao krila posle odličnog starta utakmice. Bio je ovo drugačiji derbi za njih u odnosu na onaj prošli na stadionu "Rajko Mitić".

Koliko je tada Zvezda bila dominantna, toliko su puleni Dejana Stankovića ovoga puta bili bez rješenja za odbranu gostiju. Mirko Ivanić i Aleksandar Katai su bilo odlično neutralisani, dok je Ohi bio zamijenjen već na poluvremenu.

Domaći su do drugog šuta na meču stigli tek u 84. minutu, a ni onaj prvi udarac Gelora Kange, ni taj drugi Milana Pavkova nisu bili nešto što je moralo mnogo da brine Partizan. Ipak, tamo ekipa Aleksandra Stanojevića nije uspjela da uradi ono po šta je došla - da postigne gol koji bi mogao da ih pogura ka pobjedi.

U odbrani je sve dobro funkcionisalo, Marko Jevtović im je donio daleko više čvrstine od Miloša Jojića, ali je uvijek nedostajalo kvaliteta u završnicama napada. Rikardo Gomeš ni ovog puta nije bio u prilici za gol i Zvezda je stigla do "slađeg" boda.

Crveno-bijeli daleko od toga da su briljirali u derbiju, ali su sačuvali dva boda prednosti i imaće šest rundi do kraja sezone da sa "pol pozicije" pokušaje da po peti put u nizu postanu šampioni Srbije.