ŠTA MU BI!?

GVARDIOLA GA VIŠE NEĆE STAVLJATI U TIM - ČOVEČE, ŠTA URADI! Mane vodi Liverpul do borbe za pehar, a Siti žali!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Liverpul će se igrati za još jedan trofej, dok Mančester siti ima za čim da žali na kraju...

Izvor: Profimedia

Liverpul ima i dalje šansu da osvoji četiri trofeja u jednoj sezoni, Mančester siti je u igri za dva. Novi duel dva najjača engleska tima viđen je na "Vembliju" u okviru FA kupa. i kući se srećniji vraćaju izabranici Jirgena Klopa. Za to mogu da zahvale i golmanu protivničkog tima.

Na kraju je tim sa "Enfilda" slavio (3:2), blistao je Sadio Mane, a "građani" su mogli i do produžetaka u nadoknaci, nisu iskoristili svoje šanse. Posle pravog spektakla čeka se drugi finalista, odnosno ishod meča između Čelsija i Kristal Palasa.

Liverpul je spetkakularno odigrao prvo poluvremena, na semaforu je bilo 3:0. Konate je pogodio glavom posle kornera u 9. minutu, pa je viđen momenat zbog kog se Pep Gvardiola hvatao za glavu. Španski stručnjak je "mešao karte", kako zbog povreda, tako i zbog odmora, pa je Edersona ostavio na klupi, šansu je dobio mladi golman Zakari Stefen koji je hteo da iskopira Edersona. On je oklevao sa izbacivanjem lopte, čekao je, Mane je uklizao i smestio loptu u mrežu. U završnici je Sadio fenomenalnim volej udarcem dodatno uvećao prednost.

Džek Griliš je u 47. minutu smanjio zaosttak, pa su izmene dvojice trenera imale ogroman uticaj. Ulazak Rijada Mareza je "probudio" Siti, izlazak Nabija Keite i ulazak Džordana Hendersona je spustio tempo u svom timu. U nadoknadi je Bernardo Silva posle šuta Mareza sačekao odbitak i smestio loptu u mrežu, a onda je Siti imao priliku za produžetke. Imali su dva kornera, Griliš je šutirao, na kraju nije bilo promena.

Liverpul i Siti nastavljaju dramatičnu trku za pehar Premijer lige, oba tima su u polufinalu Lige šampiona. Gvardioline izabranike čeka madridski Real, Klopove Viljareal. Takođe, tim nemačkog stručnjaka je već osvojio Liga kup i na korak je i do trofeja u FA Kupu.