Fudbal

BAZEN NA KROVU, OGROMNA TERASA! DETALJI U KOJIMA JE ŽIVIO ABRAMOVIČ: Ovako izgleda zaplijenjena vila od 110 miliona eura

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Francuske vlasti zaplijenile su vilu vlasnika Čelsija Romana Abramoviča na jugu Francuske, koja je ranije kao dvorac pripadala vojvodi i vojvotkinji od Vindsora.

Izvor: Printscreen

"Šato de la Kro" (Château de la Croë") nalazi se na jednom od najprestižnijih djelova Francuske rivijere – Kod Antiba – a lokalni agenti za nekretnine procjenjuju da vredi oko 110 miliona eura.

Abramovič je potrošio oko 40 miliona eura na restauraciju dvorca nakon što ga je kupio 2001. godine, gradeći bazen od 15 metara na krovu i instalirajući masivnu teretanu i kućni bioskop.

No prije nego što ga je Abramovič kupio, nevjerovatno imanje koristili su kao kuću za odmor bivši engleski kralj Edvard VIII, te vojvoda i vojvotkinja od Vindsora.

Dvorac je jedan od 12 posjeda ruskog oligarha Romana Abramoviča koje su zaplijenile francuske vlasti zbog njegovih navodnih veza s Vladimirom Putinom.

Inače, zaplijena je dio opsežne operacije u kojoj je poslednjih nedjelja oduzeto ili zamrznuto više od 25 milijardi eura gotovine, pokretne i neporetne imovine ruskih oligarha, potvrdilo je francusko ministarstvo ekonomskih poslova.