Iznenađenje?

"ZVEZDA POBEĐUJE SVE UTAKMICE, MI MORAMO DERBI": Stanojević hoće kao Ajntraht u Barseloni!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Trener Partizana Aleksandar Stanojević najavio je večiti derbi koji će se igrati u 31. kolu Superlige.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u subotu od 18:00 odigraće treći ovosezonski derbi, a trener crno-belih Aleksandar Stanojević najavio je taj susret. Meč koji bi mogao da odluči šampionsku trku igraće se na stadionu Rajko Mitić, gde je Partizan poražen prethodni put.

Ovog puta treba da budu bolji, a Stanojević neće trpeti alibije od svojih igrača.

Trener crno-belih pojasnio je da će se njegov tim potruditi da odlučuje o dešavanjima na meču i da žele odmah da nametnu svoj stil.

"Naravno da će biti teško, uvek će biti teško. Mi krećemo ofanzivno, oni kreću ofanzivno. Mi smo se nametnuli na našem, oni na svom stadionu. S obzirom na to da Zvezda sve utakmice pobeđuje, mi moramo da pobedimo da bismo ostali u trci. Krenućemo ofanzivno, ali nas možda Zvezda natera da ne igramo tako. Nema u današnjem fudbalu ofanzivno i defanzivno, idemo da pobedimo utakmicu. Da li je utakmica sudbonosna? Specifična je, mnogo znači i mnogo odlučuje. Svaki derbi je sudbonosna utakmica", počeo je Stanojević.

Aktuelni šampion i trenutni lider Superlige ne može mnogo da ga iznenadi u subotu uveče.

"Spremni smo na svaku njihovu rotaciju, na njihov način igre. Ne verujem da će oni menjati nešto posebno. Ekipa Dejana Stankovića dobro je izgledala u prethodnom derbiju, pretpostavljam da će ideje i tim biti isti kao tada. Naravno, tražiće oni neke sitnice koje mogu da budu iznenađenje", rekao je trener Partizana.

Što se tiče igračkog kadra Partizana, svi su spremni za meč!

"Igrači su super, motivisani su i raspoloženi. Zadovoljni su, svi su zdravi i spremni. Treba samo da izađu na teren maksimalno. Rešio sam sve dileme ali ću i danas na treningu kombinovati" rekao je Stanojević i dodao:

"Mislim da su nas otpisali svi, retki veruju da možemo da pobedimo tamo. Nadamo se da će biti kao Viljareal u Minhenu ili ajntraht u Barseloni."

Kratko se trener Partizana osvrnuo i na meč protiv Čukaričkog na Banovom brdu, gde su crno-beli odigrali bez golova.

"Teško mi je pao remi jer se desila situacija kakva se desila. Mi smo odigrali fantastičnu utakmicu, možda najbolju ovog proleća. Pao je moral, ali to su stvari koje utiču na njega. To je jasno", zaključio je Stanojević.