Fudbal

NAJMOĆNIJA ŽENA U SVETU FUDBALA NA RASKRSNICI - ABRAMOVIČ ILI ČELSI? Marina bira, odanost na ispitu!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Koga će ona na kraju izabrati?

Izvor: Profimedia

Najmoćnija žena svetskog fudbala Marina Granovskaja nije otišla iz Čelsija sa Romanom Abramovičem. Zbog rata u Ukrajini i sankcija koje su uvedene ruski biznismen je primoran da proda klub i to bi zvanično trebalo da bude završeno u narednih nekoliko nedelja.

Zbog toga se svi sada pitaju jedno, kome će Marina biti odana sada. Čelsiju ili Abramoviču? Posebno pošto se prethodnih dana priča da bi bogati Rus uskoro mogao da kupi novi klub, spominje se i Valensija i jasno je da je on želi i u novom poduhvatu. Sada je pred njom teška odluka.

Ugledni portal "Atletik" piše da su sva četiri potencijalna kupca londonskog kluba imali jedan zahtev prilikom davanja ponude, a to je da Granovskaja ostane tu. Zbog toga se i ona dvoumi, ali čeka da vidi ko će postati novi vlasnik i kakvi su njihovi planovi.

Granovskaja i Abramovič su saradnju započeli 2010. godine, da bi ona tri godine kasnije ušla u Upravni odbor "plavaca". Postala je sportska direktorka i sa nekoliko fenomenalnih poteza je brzo izbacila i sebe i klub na mapu.

Koliko je dobra u svom poslu najbolje govori i to što je prošle godine dobila nagradu za najboljeg sportskog direktora u svetu fudbala.