KAKO IGRAJU KLINCI!

NAJLUĐIH 45 MINUTA - BARSA U LUDNICI DO VELIKOG PREOKRETA: Rival imao TRI penala, a onda je Ćavi uveo majstore fudbala!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Fenomenalno drugo poluvrijeme meča u kojem je Barselona ipak uspjela da savlada Levante.

Izvor: Profimedia

Kakva utakmica u Valensiji - Barselona je u nevjerovatnom drugom poluvremenu uspjela da savlada Levante iako je domaća ekipa za samo 30 minuta imala čak tri penala dosuđena u svoju korist!

LEVANTE - BARSELONA 2:3 (0:0)
/Morales pen. 52, Melero pen. 83 - Obamejang 59, Pedri 63, De Jong 90+2/

Nevjerovatno drugo poluvrijeme viđeno je u poslednjem nedeljnom meču Primere. U prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda je u Valensiji nastala prava ludnica u drugom dijelu igre.

Uspjela je Barselona da stigne do pobjede pogotkom u drugom minutu nadoknade i to od strane Luka de Jonga, otpisanog Holanđanina koji se pokazao kao pravi džoker, iskoristivši sjajan centaršut Đordija Albe. Ali sve je počelo 40 minuta ranije.

Prvo je u 52. minutu glavni sudija meča pokazao po prvi put na belu tačku za Levante. Njega je Hose Luis Morales iskoristio da donese prednost domaćima, a samo četiri minuta kasnije, doneta je ista odluka.

Tada je sudija pokazao na penal jer je Niko igrao rukom, a Rodžer Marti je preuzeo odgovornost. Ipak, Ter Štegen je odbranio udarac i u tim momentima trener Barselone Ćavi Ernandez rešava da napravi presudne izmjene.

U igru su odmah posle penala ušli mladi vezisti Gavi (17) i Pedri (19) i posle samo sedam minuta od prilike za Levante da bude 2:0, semafor je pokazivao 1:2 za Barselonu!

Prvo je Pjer Emerik Obamejang iskoristio priliku koju mu je namjestio Usman Dembele, a ubrzo zatim, Gavi i Pedri su kombinovali za drugi gol i potpuni preokret Barselone.

Glupost Klemona Lenglea samo par minuta od ulaska u igru mogla je Barselonu da košta pobjede, pošto je napravio faul i natjerao sudiju Montera da pokaže na treći penal za Levante! Gonzalo Melero ga je iskoristio za veliko slavlje domaćih navijača, ali šok je tek uslijedio u nadoknadi vremena.

Luk de Jong je uspio da postigne pogodak i tako na perfektan način sumira ludih 45 minuta fudbala...

Tagovi