ZAMISLITE OVO

DA LI JE MOGUĆE... BOSANAC TREĆI PUT DOBIJA OTKAZ PRED MUNDIJAL? Halilhodžić ih odveo u Katar, a opet se priča o smeni!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Vahid Halilhodžić blista u kvalifikacijama, ali nakon toga uvek neki problemi.

Izvor: Profimedia/SEBASTIEN SALOM GOMIS/SIPA

Vahid Halilhodžić odveo je nedavno Maroko na Svetsko prvenstvo u Kataru i tako postao prvi u istoriji fudbala koji je uspeo da se za završni planetarni turnir kvalifikuje sa četiri različite reprezentacije.

Maroko je smešten u grupu "F" zajedno sa Belgijom, Kanadom i Marokom, međutim ponovo se postavlja pitanje da li će "Vaha" voditi tim na Svetskom prvenstvu. U čak dva od tri prethodna slučaja Halilhodžić je dobijao otkaz uoči Mundijala, a sve više se priča da bi istorija mogla da se ponovi.

Marokanska javnost Halilhodžiću zamera što je iz tima oterao najveće zvezde - Hakima Ziješa i Nusaira Mazrauija - i zbog toga neki od njih traže odlazak Bosanca sa selektorske klupe.

"Vahid Halilhodžić ima podršku Fudbalskog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo ko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uveliko radimo na tome da se neki igrači vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i biće popravljeni kako bi se Mazraui, Ziješ i Hamdala i ostali vratili u reprezentaciju", rekao je prvi čovek marokanskog fudbala Fuzija Lekža.

Halilhodžić je prethodno dobijao otkaz u reprezentaciji Obale Slonovače i Japana uoči Mundijala, dok je na Svetskom prvenstvu vodio samo Alžir i to do osmine finala 2014. godine.

Videćemo da li će FS Maroka biti na njegovoj strani ovoga puta ili na strani fudbalera koji su ipak u prednosti...