PORUKA

SAVIĆEVIĆ UBIJEĐEN - ZVEZDA BI SIGURNO PROŠLA RENDŽERS DA SAD IGRAJU OPET! Legendarni as žali: Prokleti meč u Glazgovu

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predsjednik FSCG i legendarni fudbaler Crvene zvezde i Milana Dejan Savićević je naglasio da je njegovom nekadašnjem klubu nedostajalo malo sreće, posebno u Škotskoj.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Propustila je Crvena zvezda priliku da se nađe u četvrtfinalu Lige Evrope. Imala je pregršt prilika u dvomeču protiv Rendžersa. Nedostajalo je ono najvažnije, da postigne gol. Uprkos tome što je stvorila toliko šansi pred golom rivala, realizacija je izostala.

U prvom meču u Glazgovu je Aleksandar Katai dva puta tresao mrežu, ali su golovi poništeni zbog ofsajda. Promašio je i penal te večeri, a domaći tim je sve to surovo kaznio i slavio (3:0). U revanšu u Beogradu su crveno-bijeli poveli na startu utakmice golom Mirka Ivanića, pritiskali su, imali šanse za drugi gol, nisu ga postigli, da bi posle gola Rajana Kenta stvari bile znatno teže. Ben je realizovao penal za trijumf u nadoknadi (2:1), ali je bila to pirova pobjeda.

Posle svega toga je Dejan Savićević, bivši as Crvene Zvezde, pričao baš o tom dvomeču. Prvi susret u Škotskoj je za njega bio baksuzan.

"Imali su lošu noć u Glazgovu, ne znam kako se ona utakmica završila 3:0, ali se tako završila. Moje mišljenje je da sada igraju dvije utakmice da bi ih Zvezda 100 odsto prošla. Dogodi se ta jedna utakmica, baksuzna, prokleta, ali to je fudbal" rekao je Savićević za banjalučku televiziju "Elita".

Tokom razgovora se osvrnuo i na finale Interkontinentalnog kupa protiv ekipe Kolo-Kolo, kada je zaradio crveni karton, ali je Zvezda uspjela da pobijedi (3:0) i da postane svjetski šampion.

"Njima je trener bio (Mirko) Jozić i znao je da sam ja malo, takav-kakav sam i da sam bio povrijeđen. Prije toga sam imao povredu zadnje lože koju sam zadobio u poslednjih pet minuta protiv Mančester junajteda u finalu Superkupa. To mi je bio prvi nastup za Crvenu zvezdu posle povrede. Nisam prije toga zaigrao ni minuta i bio sam nervozan. Na moju nesreću, kad sam krenuo rukom ka tom igraču on je pao, a ja ga nisam dotakao. Reagovao je kao da sam mu odgurnuo facu, u tom momentu se sudija okrenuo, vidio moju ruku i njegovu glavu u padu. Sad mi je žao što ga nisam šutnuo nogom, barem dobro. Dobio sam crveni ni za šta", zaključio je Savićević.