Fudbal

ZNATE LI KO JE DAO POSLEDNJI GOL ZA ITALIJU NA SVETSKOM PRVENSTVU? Odgovor će iznenaditi mnoge - on je srušio Engleze!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ko bi rekao da će taj pogodak biti poslednji za Italijane na Mundijalima...

Izvor: Profimedia

Italija ni ove godine neće učestvovati na Svetskom prvenstvu. Drugi put u nizu. Nisu igrali ni u Rusiji 2018. godine, neće ni u Kataru krajem 2022. godine. Pre četiri godine ih je eliminisala Švedska, ovog puta je to uradila Severna Makedonija. Dobili su novi šamar.

Da stvari budu gore za "azure" i u duelima sa Šveđanima (dvomeč) i sa Makedoncima su bili bolji rival, stvarali su šanse, ali im je nedostajao neko da ih pretvori u gol. Već su četvorica igrača označena kao krivci, mada nisu jedini. Spekuliše se i da će Roberto Manćini uskoro dobiti otkaz.

Dok se čekaju nove odluke u vezi reprezentacije odlučili smo da vas podsetimo na jedan podatak koji možda niste znali. Ko je postigao poslednji gol za Italiju na Mundijalu? Odgovor će verovatno mnoge iznenaditi - Mario Baloteli!

Da, dobro ste pročitali. Kontroverzni napadač je bio poslednji italijanski igrač koji je pogodio gol na Svetskom prvenstvu. Učinio je to 15. juna 2014. godine u Brazilu. Tada je u 50. minutu matirao Džoa Harta i doneo svom timu trijumf protiv Engleske (2:1). Ujedno je to bila i poslednja pobeda Italijana na planetarnom takmičenju, pošto su posle toga izgubili od Kostarike i Urugvaja. Završili su takmičenje kao treći, gori su bili samo Englezi u toj grupi D.

Mario Baloteli gol protiv Engleske
Izvor: YouTube/VideoMusicFan1991

Interesantno je da se pre duela sa Severnom Makedonijom spekulisalo da bi Baloteli mogao da se nađe na spisku selektora Manćinija. Ko zna kako bi se meč završio da je on bio na terenu...