NOVA NADA

OVAJ DEČAK JE POMOGAO LIVERPULU DA NAPRAVI ČUDO, A SADA TRESE MREŽE! On je zaslužan za čuveni gol, primetio ga je i Klop

Autor Anja Popov Izvor mondo.rs

Mladi fudbaler Liverpula je velika nada kluba i engleskog fudbala. Daje golove kao od šale, a u centar pažnje je dospeo zbog meča protiv Barselone.

Izvor: YouTube/Screenshot/Liverpool FC Updates

Napravio je Liverpul 7. maja 2019. godine jedan od najvećih preokreta u novijoj istoriji Lige šampiona. U polufinalu elitnog takmičenja su eliminisali Barselonu i to na spektakularan način. U prvom meču u Kataloniji je domaćin slavio (3:0), to je značilo da "crveni" moraju da daju četiri gola u revanšu.

Pred duel na "Enfildu" je stigla potvrda da zbog povrede neće igrati Mohamed Salah i Roberto Firmino, Jirgen klop je morao da "meša karte", pa je na teren poslao Divoka Origija. To se višestruko isplatilo, dao je dva gola, ukljčujući i onaj u 79. minutu posle inteligentnog poteza Trenta Aleksandera-Arnolda koji je brzo izveo korner i ostavio Belgijanca samog na petercu za 4:0 i prolaz, pa i kasnije osvajanje tog takmičenja. Zasluge za to pripadaju i jednom momku za koga je malo ko čuo.

U pitanju je Oukli Kanonir. Ime i prezime koje svi navijači Liverpula pamte. On je bio skupljač lopti na tom meču i dečak koji je brzo dodao loptu Arnoldu, posle čega je usledio trenutak za istoriju. Sada je on ponovo dospeo u javnost.

Kanonir igra za tim Liverpula do 18 godina i tamo briljira, postigao je 20 golova na 17 mečeva u ligi, a ukupno 31 pogodak u svim takmičenjima. Ponikao je u Lidsu, ali je odlučio da nastavi razvoj u redovima engleskog velikana. Deluje da je pred njim svetla budućnost, uostalom Jirgen Klop ga je nedavno priključio treningu prvog tima, kako bi osetio atmosferu i vežbao sa najboljima.

"Želim da me pamte kao legendu kluba, ali iz drugih razloga, ne zato što sam bio skupljač lopti. Hoću da budem neko kao Trent, u smislu onoga što je on uradio za klub", rekao je Kanonir za klupsku televziju i dodao da se ugleda na Fernanda Toresa i Luisa Suareza i da po njima gradi svoju igru.

Liverpul Barselona 4:0
Izvor: YouTube/Liverpool FC

U julu prošle godine je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Liverpulom i to je dokaz koliko veruju u njega. Pohvale na njegov račun izneo jee i njegov trener Mark Bridž-Vilkinson.

"Ključ za njegov uspeh je da bude fit i da može da igra. Prošle godine je imao problem sa tim, stigao bi ga umor posle velikog broja mečeva. Znamo kakav kvalitet poseduje, šta može da uradi pred golom i ne iznenađuju me njegove brojke. Pametan je, ima dobar instinkt i stvari mu dolaze prirodno, moraće to da zadrži i naravno da napreduje još više. Videćemo dokle će dogurati", poručio je Bridž-Vilkinson za "Atletik".

Tagovi