STARTNIH 11!

OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA MEČ SA FEJNORDOM: Tinejdžer predvodi napad, Stanojević više nema NIJEDNU dilemu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Crno-beli su spremni za meč sa holandskim velikanom i čini se da Aleksandar Stanojević odlično zna koji tim Partizana će se suprotstaviti Fejnordu.

Izvor: MN Press

Iz meseca u mesec, neka nova najvažnija evropska utakmica sezone. Tako je u Partizanu ove sezone - granice se pomeraju, a u 15. evropskom susretu od njenog početka, u Beograd stiže holandski Fejnord.

U četvrtak uveče (18.45) na terenu stadiona u Humskoj, uz pomoć domaćih navijača, crno-beli će pokušati da ostvare povoljan rezultat pred gostovanje u Roterdamu. Poznato je i u kom sastavu će ekipa Aleksandra Stanojevića, kako je trener crno-belih rekao, uživati u sjajnoj utakmici.

Partizan je uspeo da prebrodi tri kola kvalifikacija, grupnu fazu, pa potom i još jednu nokaut rundu ovog proleća. Posle eliminacije Sparte, holandski velikan i nekadašnji prvak Evrope je najveći zalogaj do sada.

Ipak, da se ni Fejnord ove sezone ne provede dobro u Beogradu pokušaće da učini sledeći tim Partizana.

POPOVIĆ MEĐU STATIVAMA, ODBRANA SE NE MENJA

Na konferenciji za medije dan pred utakmicu, Stanojević je potvrdio da će Aleksandar Popović i ovog puta biti čuvar mreže crno-belih. Mladi golman je bio u centru pažnje posle greške kod prvog gola Crvene zvezde u "večitom" derbiju, ali i dalje uživa poverenje trenera Stanojevića. I nema razloga da tako ne bude, jer Popović se nebrojeno puta istakao u evropskim mečevima ove sezone.

Izvor: Profimedia

Najveća nedoumica u defanzivnim linijama tima bila je pitanje desnog beka, ali meč protiv Fejnorda će početi Marko Živković. Nakon što je Nemanja Miletić loše odigrao u derbiju i bio nesiguran protiv Mladosti, u Subotici ga je zamenio Živković. Stanojević će tako zadržati postavku i ovog puta, dajući prednost bržem i prodornijem igraču, pre nego Miletiću koji je prevashodno štoper.

Što se tiče ostatka odbrane, tu su stvari jasne. Štoperi će ponovo biti Igor Vujačić i Siniša Saničanin, dok će Slobodan Urošević početi meč na levom beku.

JEVTOVIĆ IPAK NA KLUPI

Izvor: MN Press

Povratak Marka Jevtovića u klub doneo je Partizanu novu energiju na sredini terena, ali on ni ovog puta neće biti deo startne postave crno-belih.

Razlozi su dvostruki. Prvi je činjenica da je rovit, imao je problema sa bolešću i u Humskoj i dalje utvrđuju hoće li biti dovoljno spreman da zaigra od prvog minuta. Drugi je i činjenica da će Partizan igrati protiv dinamičnog i brzog tima. Stoga, Stanojević će na to odgovoriti i bržim veznim redom, sa energičnim Milošem Jojićem i standardnim Sašom Zdjelarom na sredini terena.

Jevtović bi mogao da bude dobro rešenje tek u drugom poluvremenu u zavisnosti od toga kako se bude kretao rezultat.

TINEJDŽER PREDVODI NAPAD, MENIG NAPADA "SVOJE"

Izvor: MN Press

Lazar Marković je spreman za meč protiv Fejnorda i kapiten Partizana će biti u timu od prvog minuta. Umeo je u nekoliko navrata ove sezone da na evropskim susretima bude od presudne važnosti, pa će se Stanojević nadati sličnom učinku. Naročito kada Nemanja Jović i Nikola Terzić nisu u dovoljno dobroj formi.

Na suprotnoj strani, Holanđanin Kvinsi Menig će s levog krila napadati svoje sunarodnike. Nekadašnji igrač Ajaksa i Tventea igraće protiv velikog rivala iz Roterdama, a ostaje da vidimo da li će zbog toga biti naročito inspirisan.

Bibars Natho bi u ulozi "desetke" mogao da iskoristi svaki prostor koji mu se pruži u Fejnordovom super-ofanzivnom 4-3-3 sistemu. Nije isključeno da će imati vremena za pronalaženje pravih dodavanja, naročito za mladog Marka Milovanovića. Tinejdžer Partizana je prošle godine u ovo vreme tražio minutažu u omladinskom timu, a sada će biti starter, nakon crvenog kartona Rikarda Gomeša u revanšu sa Spartom.

Pa da sumiramo...

PARTIZAN: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Marković, Natho, Menig - Milovanović.

Tagovi